Με αιχμές κατά Τραμπ η ομιλία Τουσκ στον ΟΗΕ

Με αιχμές κατά Τραμπ η ομιλία Τουσκ στον ΟΗΕ Facebook Twitter
0

Τις αναφορές του Ντόναλντ Τραμπ περί πατριωτισμού σχολίασε εμμέσως ο Ντόναλντ Τουσκ στην τελευταία του ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 

«Γνωρίζω ότι η λέξη παγκοσμιοποίηση δεν ακούγεται γοητευτική», είπε ο Τουσκ. «Στο δικό μου πολιτικό λεξιλόγιο, παγκοσμιοποίηση και αλληλεγγύη σημαίνουν το ίδιο πράγμα», πρόσθεσε.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε πως την ομιλία του «την εμπνεύστηκε από λόγια που ειπώθηκαν εδώ πριν από δύο μέρες, λόγια που προτείνουν μια έμφυτη σύγκρουση μεταξύ πατριωτισμού και διεθνισμού» σε μια έμμεση αναφορά του στην ομιλία του Αμερικανού προέδρου.

«Το μέλλον δεν ανήκει στους υποστηρικτές της παγκοσμιοποίησης, το μέλλον ανήκει στους πατριώτες», δήλωσε την Τρίτη ο Τραμπ ενώπιων των παγκόσμιων ηγετών, λέγοντας ότι οι σοφοί ηγέτες βάζουν πρώτα τον λαό και τη χώρα τους.

Ο Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε ενάντια στον εγωκεντρισμό που μπορεί να προκύψει από τον πατριωτισμό. «Η Ιστορία των εθνών μας δείχνει πόσο εύκολο είναι να μετατραπεί η αγάπη κάποιου για την πατρίδα του σε μίσος προς τους γείτονές του» είπε.

«Για να προστατέψουμε την αλήθεια, δεν είναι αρκετό να κατηγορούμε τους άλλους ότι προωθούν ψευδείς ειδήσεις», συμπλήρωσε, χρησιμοποιώντας την προσφιλή φράση «fake news» του προέδρου των ΗΠΑ. Αν οι ισχυροί του κόσμου δεν σέβονται το κράτος δικαίου, «θα καταγραφούν στην Ιστορία όχι ως ηγέτες, αλλά ως ψευδοηγέτες», πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Διεθνή / Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Η υπόθεση θυμίζει τη δίκη του Ντομινίκ Πελικό στη Γαλλία, ο οποίος για πάνω από μια δεκαετία νάρκωνε τη σύζυγό του και την παρέδιδε σε δεκάδες άντρες που εντόπιζε σε διαδικτυακά chat rooms, βιντεοσκοπώντας στη συνέχεια τις πράξεις τους
THE LIFO TEAM
Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Το Κατάρ και η Αίγυπτος, που ενεργούν ως μεσολαβητές αλλά και ως εγγυητές της κατάπαυσης πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ζητούν να ξεκινήσει η επόμενη φάση του αμερικανικού σχεδίου
THE LIFO TEAM
Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Διεθνή / Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Σε έκταση 1,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και με τη χρήση 400.000 κυβικών μέτρων πάγου και χιονιού, το Harbin Ice-Snow World έχει δημιουργήσει ένα μεγαλειώδες «παγωμένο παραμύθι από πάγο και χιόνι» σε πρωτοφανή κλίμακα
THE LIFO TEAM