No.1

Μαζικές διαδηλώσεις κατά της λιτότητας στην Ιβηρική Χερσόνησο

Μαζικές διαδηλώσεις κατά της λιτότητας στην Ιβηρική Χερσόνησο Facebook Twitter
0

Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους το Σάββατο στις χώρες της Ιβηρικής Χερσονήσου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα λιτότητας. Οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας κινητοποίησης κατά της κρίσης.

Στην Ισπανία, επίκεντρο ήταν η Μαδρίτη. Με κεντρικό σύνθημα «Όλοι ενωμένοι ενάντια στην Τρόικα», χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην ισπανική πρωτεύουσα, καταγγέλοντας «τη μεγάλη αποτυχία της πολιτικής της λιτότητας, τις εξώσεις, τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας και τις ιδιωτικοποιήσεις που επιβάλλουν στη χώρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Μια διαδηλώτρια από τη μαδρίτη, η Σάρα, 57 ετών, άνεργη εδώ και δύο χρόνια, τονίζει: «Πολίτες εκδιώχνονται από τα σπίτια τους, τόσοι πολλοί άνθρωποι είναι άνεργοι, έχουμε το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη. Και αυτή η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα, αντιθέτως, η μεταρρύθμιση του εργατικού δικαίου καθιστά ευκολότερη την απόλυση χωρίς κόστος από τους επιχειρηματίες, αντί να ενθαρρύνει τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Μεγάλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Πορτογαλία, με επίκεντρο την Λισαβόνα. Στα πλακάτ ξεχώριζαν συνθήματα όπως «Φτάνει», «Έξω η Τρόικα» και «Να παραιτηθεί η κυβέρνηση».

Μία συνταξιούχος, ονόματι Κοκσεϊσάο, τονίζει: «Θέλουμε να φύγουν. Η κυβέρνηση και ο πρόεδρός μας είναι αυτοί που φταίνε. Πρέπει να τους διώξουμε γιατί δεν κάνουν καλά την δουλειά τους. Ξοδεύουν τα χρήματά μας και μας μεταφέρουν στη μιζέρια».

Οι διαδηλωτές στην Λισαβόνα, οι οποίοι τραγούδησαν και τον ύμνο της Επανάστασης των Γαρυφάλλων που ανέτρεψε τη δικτατορία του Σαλαζάρ το 1974, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο που στεγάζει την αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Πηγή: Euronews

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM