Το Μαρόκο κατέγραψε την πιο ζεστή μέρα στην ιστορία του- Έφτασε στους 45,7 βαθμούς Κελσίου

Το Μαρόκο κατέγραψε την πιο ζεστή μέρα στην ιστορία του- Έφτασε στους 45,7 βαθμούς Κελσίου Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Αρχείο
0

Το Μαρόκο καταγράφει θερμοκρασίες ρεκόρ αυτή την εποχή με το θερμόμετρο να έχει φτάσει στους 45,7 βαθμούς Κελσίου.

Η πόλη Sidi Slimane στο Μαρόκο κατέγραψε την πιο καυτή ημέρα στην καταγεγραμμένη ιστορία, φτάνοντας τους 45,7 βαθμούς Κελσίου την περασμένη Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία.

Σήμερα μία τεράστια καταιγίδα σκόνης έπληξε το Inezgane κοντά στο Agadir.

Αν ως καιρικό γεγονός δεν μπορεί να αποδοθεί άμεσα στην κλιματική κρίση, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η σοβαρότητα και η διάρκεια των κυμάτων καύσωνα αναμένεται να αυξηθούν στο μέλλον ως απάντηση σε ένα θερμότερο παγκόσμιο κλίμα.

Εξαιρετικά ζεστές και κυρίως ηλιόλουστες συνθήκες σημειώθηκαν σε όλη τη νότια Ευρώπη αυτή την εβδομάδα. Σε περιοχές της Ισπανίας σημειώθηκαν θερμοκρασίες ρεκόρ για τον μήνα Μάιο, με τη νότια πόλη Jaén στην Ανδαλουσία να καταγράφει 40,3 βαθμούς Κελσίου σήμερα, σύμφωνα με την ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία Aemet.

Στην κοντινή πόλη Andújar, οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 42 βαθμούς Κελσίου για δύο συνεχόμενες ημέρες.

Σε άλλα μέρη της Ευρώπης, ωστόσο το σκηνικό του καιρού ήταν εντελώς διαφορετικό. Ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τα βορειοδυτικά την περασμένη Παρασκευή, προκαλώντας ισχυρούς ανέμους, καταρρακτώδεις βροχές, χαλάζι και ακόμη και μερικούς ανεμοστρόβιλους.

Ένας ανεμοστρόβιλος σάρωσε την πόλη Paderborn στη δυτική Γερμανία, όπου 43 άνθρωποι τραυματίστηκαν με σκεπές και δέντρα να ξεριζώνονται.

Η τοπική δυνατή βροχόπτωση προκάλεσε ξαφνικές πλημμύρες και έναν θάνατο, έναν 38χρονο άνδρα που υπέστη ηλεκτροπληξία όταν το υπόγειό του πλημμύρισε στην πόλη Wittgert, στη δυτική Γερμανία.

Την ίδια ώρα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, το Κολοράντο είδε χιόνι μόλις 24 ώρες μετά από θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου.

Ένα ισχυρό ψυχρό μέτωπο έριξε τη θερμοκρασία πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου σε λιγότερο από 36 ώρες, και σημειώθηκαν χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές. Τμήματα του Ντένβερ είχαν περίπου 5-8 εκατοστά χιόνι, ενώ στο Cripple Creek και γύρω από τη λίμνη Palmer το χιόνι έφτασε σχεδόν τους 20 πόντους.

Στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ και στο Μεξικό από την άλλη έφτασε ένα σύννεφο αφρικανικής σκόνης από τη Σαχάρα κάνοντας τον ουρανό θολό και μειώνοντας την ποιότητα του αέρα.

Οι καταιγίδες που αναπτύσσονται στη βόρεια Αφρική εκτοξεύουν σωματίδια σκόνης ψηλότερα στην ατμόσφαιρα και αυτός ο όγκος ταξιδεύει συχνά προς τα δυτικά από τους ισημερινούς ανέμους που φυσούν από ανατολική κατεύθυνση.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Το Ιράν εξετάζει την πρόταση των ΗΠΑ ενώ ο Τραμπ απειλεί: «Αν δεν συμφωνήσουν, οι βομβαρδισμοί θα αρχίσουν»

Η Τεχεράνη μελετά το αμερικανικό σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, ενώ η Ουάσινγκτον συνεχίζει τις στρατιωτικές πιέσεις και τις απειλές για νέα χτυπήματα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΪΟΣ

Διεθνή / Χανταϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα 5 από τα 8 φερόμενα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα, δεδομένου της περιόδου επώασης της νόσου που μπορεί να φτάσει έως και τις έξι εβδομάδες
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Η στιγμή που ο καπετάνιος ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο - Είναι «από φυσικά αίτια» είπε

Βίντεο από τη στιγμή που ο καπετάνιος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου καθησυχάζει τους επιβάτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM