Μακρόν: Κανένας συμβιβασμός στη μάχη κατά των τζιχαντιστών

Μακρόν: Κανένας συμβιβασμός στη μάχη κατά των τζιχαντιστών Facebook Twitter
0

Κανένα συμβιβασμό στη μάχη εναντίον των ισλαμιστών στο Μάλι και στην περιοχή του Σαχέλ δεν πρόκειται να κάνει η Γαλλία όπως διεμήνυσε ο Γάλλος πρόεδρος στη διάρκεια της πρώτης επίσκεψής του εκτός των ευρωπαϊκών συνόρων.

Μιλώντας δίπλα στον πρόεδρο του Μαλί Ιμπραήμ Μπουμπάκαρ Κέιτα στη στρατιωτική βάση του Γκάο, στο βόρειο Μαλί, όπου σταθμεύουν περίπου 1.600 γάλλοι στρατιώτες, ο Μακρόν δήλωσε επίσης πως η Γαλλία είναι αποφασισμένη να δράσει ώστε η περιοχή να παραμείνει ασφαλής και θα επιδιώξει να ενισχύσει τη συνεργασία με τη Γερμανία για τον σκοπό αυτό.

«Η Γερμανία είναι πολύ παρούσα σε επιχειρήσεις υποστήριξης», δήλωσε.

«Θέλω να ενισχύσω αυτή τη σύμπραξη και να εξασφαλίσω ότι αυτή η δέσμευση της Γερμανίας, η οποία είναι ήδη παρούσα, μπορεί να ενισχυθεί». «Η Γερμανία γνωρίζει τι διακυβεύεται εδώ και αφορά επίσης την ασφάλεια της Ευρώπης και του μέλλοντός μας. Ούτε η Γαλλία ούτε η Γερμανία είναι απομονωμένα νησιά», πρόσθεσε.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

WALL STREET JOURNAL ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Wall Street Journal: Ο πόλεμος στο Ιράν δίνει στους αντιπάλους των ΗΠΑ «μια ματιά σε πραγματικό χρόνο» για τον αμερικανικό στρατό

Κίνα, Ρωσία και Βόρεια Κορέα έχουν μια σπάνια ευκαιρία να μάθουν για τις δυνατότητες και τους περιορισμούς του αμερικανικού στρατού
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: Αντιδράσεις για τον διορισμό του κουνιάδου του Μαγιάρ ως υπουργού Δικαιοσύνης

Ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Πέτερ Μαγιάρ, υπερασπίστηκε την απόφασή του να διορίσει τον κουνιάδο του στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, απαντώντας στις επικρίσεις για σύγκρουση συμφερόντων
THE LIFO TEAM