Μακελειό στην Ταϊλάνδη: Πάνω από 20 νεκρά παιδιά- Ο δράστης σκότωσε την οικογένειά του και αυτοκτόνησε

Μακελειό στην Ταϊλάνδη: Πάνω από 20 νεκρά παιδιά- Ο δράστης σκότωσε την οικογένειά του και αυτοκτόνησε Facebook Twitter
0

Πάνω από 20 παιδιά είναι ανάμεσα στους 34 νεκρούς από το μακελειό στον παιδικό σταθμό, στην Ταϊλάνδη

Τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων κάνουν λόγο για 22 ή 23 νεκρά παιδιά, ενώ τα νεαρότερα θύματα ήταν 2 ετών. Δράστης της πολύνεκρης επίθεσης ήταν ένας πρώην αστυνομικός, ο οποίος στη συνέχεια δολοφόνησε την σύζυγο και το παιδί του και έβαλε τέλος στη ζωή του. 

Η επίθεση- με πυροβολισμούς και μαχαίρι- έγινε σε παιδικό σταθμό στην επαρχία Νονγκ Μπούα Λάμπου, στην Ταϊλάνδη. Περίπου 30 παιδιά βρίσκονταν στον παιδικό σταθμό όταν εισέβαλε ο δράστης, λιγότερα από ότι συνήθως, λόγω της βροχής. 

Ο πρώην αστυνομικός ήταν οπλισμένος με καραμπίνα, πιστόλι και μαχαίρι. Μπήκε στο κτίριο στις 12:30, την ώρα που τα παιδιά κοιμούνταν, ανέφερε η αστυνομία. Αρχικά πυροβόλησε τέσσερα ή πέντε μέλη του προσωπικού, μεταξύ των οποίων μια εκπαιδευτικός που ήταν στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της. «Στην αρχή, νόμιζαν ότι ήταν πυροτεχνήματα», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της περιοχής. 

Μακελειό στην Ταϊλάνδη: Πάνω από 20 νεκρά παιδιά- Ο δράστης σκότωσε την οικογένειά του και αυτοκτόνησε Facebook Twitter

Στη συνέχεια, μπήκε σε κλειδωμένο δωμάτιο όπου κοιμούνταν τα παιδιά και άρχισε να τα μαχαιρώνει. Φεύγοντας από τον παιδικό σταθμό, μετά το μακελειό, ο ένοπλος φέρεται να χτύπησε με το αυτοκίνητό του περαστικούς. «Είχε σκοπό να χτυπήσει άλλους στον δρόμο. Έπεσε σε μια μοτοσικλέτα και δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ανέπτυξα ταχύτητα για να τον αποφύγω», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Γαλλικό Πρακτορείο. 

Αμέσως μετά, γύρισε στο σπίτι του, σκότωσε τη σύζυγο και το παιδί του και αυτοκτόνησε. Ο δράστης είχε απολυθεί πέρυσι από την αστυνομία, για κατηγορίες που σχετίζονται με τα ναρκωτικά. Τα περιστατικά μαζικών πυροβολισμών είχε σχετικά σπάνια στην Ταϊλάνδη. Όμως, το 2020, ένας στρατιώτης πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον 29 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 57. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Εκατοντάδες πολίτες σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στα εγκαίνια του νέου αμερικανικού προξενείου

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Τζεφ Λάντρι, ότι «ήρθε η ώρα η Ουάσινγκτον να επαναφέρει το αποτύπωμά της» στην αρκτική περιοχή
THE LIFO TEAM
Μπεν-Γβιρ: Βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει την κακομεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων

Διεθνή / Μπεν-Γβιρ: Το βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει πώς το Ισραήλ κακοποιεί τους Παλαιστίνιους κρατουμένους

Οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων έχουν τεκμηριώσει την πρωτοφανή έκταση βίαιων πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας, που διαπράττονται από δεσμοφύλακες.
THE LIFO TEAM