Μακελειό στην Ταϊλάνδη: Πάνω από 20 νεκρά παιδιά- Ο δράστης σκότωσε την οικογένειά του και αυτοκτόνησε

Μακελειό στην Ταϊλάνδη: Πάνω από 20 νεκρά παιδιά- Ο δράστης σκότωσε την οικογένειά του και αυτοκτόνησε Facebook Twitter
0

Πάνω από 20 παιδιά είναι ανάμεσα στους 34 νεκρούς από το μακελειό στον παιδικό σταθμό, στην Ταϊλάνδη

Τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων κάνουν λόγο για 22 ή 23 νεκρά παιδιά, ενώ τα νεαρότερα θύματα ήταν 2 ετών. Δράστης της πολύνεκρης επίθεσης ήταν ένας πρώην αστυνομικός, ο οποίος στη συνέχεια δολοφόνησε την σύζυγο και το παιδί του και έβαλε τέλος στη ζωή του. 

Η επίθεση- με πυροβολισμούς και μαχαίρι- έγινε σε παιδικό σταθμό στην επαρχία Νονγκ Μπούα Λάμπου, στην Ταϊλάνδη. Περίπου 30 παιδιά βρίσκονταν στον παιδικό σταθμό όταν εισέβαλε ο δράστης, λιγότερα από ότι συνήθως, λόγω της βροχής. 

Ο πρώην αστυνομικός ήταν οπλισμένος με καραμπίνα, πιστόλι και μαχαίρι. Μπήκε στο κτίριο στις 12:30, την ώρα που τα παιδιά κοιμούνταν, ανέφερε η αστυνομία. Αρχικά πυροβόλησε τέσσερα ή πέντε μέλη του προσωπικού, μεταξύ των οποίων μια εκπαιδευτικός που ήταν στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της. «Στην αρχή, νόμιζαν ότι ήταν πυροτεχνήματα», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της περιοχής. 

Μακελειό στην Ταϊλάνδη: Πάνω από 20 νεκρά παιδιά- Ο δράστης σκότωσε την οικογένειά του και αυτοκτόνησε Facebook Twitter

Στη συνέχεια, μπήκε σε κλειδωμένο δωμάτιο όπου κοιμούνταν τα παιδιά και άρχισε να τα μαχαιρώνει. Φεύγοντας από τον παιδικό σταθμό, μετά το μακελειό, ο ένοπλος φέρεται να χτύπησε με το αυτοκίνητό του περαστικούς. «Είχε σκοπό να χτυπήσει άλλους στον δρόμο. Έπεσε σε μια μοτοσικλέτα και δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ανέπτυξα ταχύτητα για να τον αποφύγω», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Γαλλικό Πρακτορείο. 

Αμέσως μετά, γύρισε στο σπίτι του, σκότωσε τη σύζυγο και το παιδί του και αυτοκτόνησε. Ο δράστης είχε απολυθεί πέρυσι από την αστυνομία, για κατηγορίες που σχετίζονται με τα ναρκωτικά. Τα περιστατικά μαζικών πυροβολισμών είχε σχετικά σπάνια στην Ταϊλάνδη. Όμως, το 2020, ένας στρατιώτης πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον 29 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 57. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM
ΟΗΕ ΡΩΣΙΑ ΙΣΤΑΗΛ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Ο ΟΗΕ προσθέτει το Ισραήλ και τη Ρωσία στη «μαύρη λίστα» για σεξουαλική βία εν μέσω συγκρούσεων

Ο οργανισμός αναφέρει περιστατικά κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού ανδρών κρατουμένων, από τις δυνάμεις ασφαλείας κυβερνήσεων που έχουν εμποδίσει την πρόσβαση των ερευνητών του ΟΗΕ
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: Ο Τραμπ αποχώρησε από τη συνεδρίαση χωρίς την «τελική απόφαση» που δεσμεύτηκε ότι θα έπαιρνε

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σκόπευε να λάβει μια «οριστική απόφαση» σε σχέση με την ενδεχόμενη συμφωνία με το Ιράν - Η αντίδραση της Τεχεράνης στην επιμονή του για τα πυρηνικά
THE LIFO TEAM