Μαδρίτη και Βαρκελώνη επιστρέφουν στην κανονικότητα - Ανοίγουν πάρκα, παραλίες και ταράτσες

Μαδρίτη και Βαρκελώνη επιστρέφουν στην κανονικότητα - Ανοίγουν πάρκα, παραλίες και ταράτσες Facebook Twitter
Μαδρίτη και Βαρκελώνη επιστρέφουν στην κανονικότητα - Ανοίγουν πάρκα, παραλίες και ταράτσες (EPA)
0

Επιστροφή στην κανονικότητα για κατοίκους της Μαδρίτης, Βαρκελώνης, και των επαρχιών Καστίλλης και Λεόν καθώς από σήμερα ξεκινά η πρώτη σταδιακή άρση των μέτρων λόγω της πανδημίας έπειτα από δέκα εβδομάδες σκληρού lockdown.

Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών θα μπορούν από σήμερα να επισκεφτούν πάρκα και ταράτσες, ενώ σε άλλες περιοχές της Ισπανίας που επλήγησαν λιγότερο από την επιδημία του κορωνοϊού οι Ισπανοί θα μπορούν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα έπειτα από δέκα εβδομάδες ενός από τα πιο σκληρά lockdown παγκοσμίως.

Η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και μεγάλο μέρος της επαρχίας Καστίλλη και Λεόν (βόρεια της πρωτεύουσας) ξεκινούν με τη σειρά τους την πρώτη φάση της χαλάρωσης του lockdown, η οποία στην υπόλοιπη Ισπανία ξεκίνησε πριν 15 ήμερες.

Οι περιοχές αυτές είχαν πληγεί περισσότερο από την πανδημία covid-19, από την οποία μολύνθηκαν 235.772 άνθρωποι στην Ισπανία και 28.752 έχασαν τη ζωή τους.

Πλέον οι κάτοικοι των περιοχών αυτών μπορούν να συγκεντρώνονται σε ομάδες 10 ατόμων το πολύ στα σπίτια τους ή στις ταράτσες των μπαρ και των εστιατορίων. Επίσης άνοιξαν ξανά τα πάρκα της Μαδρίτης.

Ωστόσο όλοι οι πολίτες θα πρέπει να φορούν μάσκα τόσο μέσα στα κτίρια, όσο και στους δημόσιους χώρους όπου δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση ασφαλείας των δύο μέτρων.

Η υπόλοιπη χώρα, 22 εκατομμύρια κάτοικοι σε σύνολο 47 εκατομμυρίων που μετρά η Ισπανία, περνά στη δεύτερη φάση της χαλάρωσης των μέτρων, η οποία θα προχωρήσει σταδιακά ως το τέλος Ιουνίου.

Εκεί επαναλειτουργούν τα εστιατόρια, με περιορισμένο αριθμό πελατών και οι έξοδοι για άθληση ή για βόλτα δεν περιορίζονται πλέον σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Ομπρέλες σε απόσταση

 

Καθώς έχει ξεκινήσει η ζέστη του καλοκαιριού, οι παραλίες στις Βαλεαρίδες και τα Κανάρια νησιά, στον Ατλαντικό και σε μεγάλο μέρος της Ανδαλουσίας άνοιξαν και πάλι για τους λουόμενους, πάντα με την τήρηση μέτρων ασφαλείας.

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανία συνιστά να περιορίζεται ο αριθμός των λουόμενων, να ορίζεται συγκεκριμένος χώρος για κάθε παρέα, ενώ οι ομπρέλες πρέπει να τοποθετούνται σε απόσταση 4 μέτρων.

Προς το παρόν, μόνο οι ντόπιοι μπορούν να πάνε στις παραλίες καθώς εξακολουθούν να απαγορεύονται οι μετακινήσεις μεταξύ επαρχιών, ενώ όσοι φτάνουν στην Ισπανία από το εξωτερικό θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Η ισπανική κυβέρνηση προβλέπει να ανοίξει τα σύνορα της χώρας στους ξένους τουρίστες τον Ιούλιο.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM