Μαδρίτη και Βαρκελώνη επιστρέφουν στην κανονικότητα - Ανοίγουν πάρκα, παραλίες και ταράτσες

Μαδρίτη και Βαρκελώνη επιστρέφουν στην κανονικότητα - Ανοίγουν πάρκα, παραλίες και ταράτσες Facebook Twitter
Μαδρίτη και Βαρκελώνη επιστρέφουν στην κανονικότητα - Ανοίγουν πάρκα, παραλίες και ταράτσες (EPA)
0

Επιστροφή στην κανονικότητα για κατοίκους της Μαδρίτης, Βαρκελώνης, και των επαρχιών Καστίλλης και Λεόν καθώς από σήμερα ξεκινά η πρώτη σταδιακή άρση των μέτρων λόγω της πανδημίας έπειτα από δέκα εβδομάδες σκληρού lockdown.

Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών θα μπορούν από σήμερα να επισκεφτούν πάρκα και ταράτσες, ενώ σε άλλες περιοχές της Ισπανίας που επλήγησαν λιγότερο από την επιδημία του κορωνοϊού οι Ισπανοί θα μπορούν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα έπειτα από δέκα εβδομάδες ενός από τα πιο σκληρά lockdown παγκοσμίως.

Η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και μεγάλο μέρος της επαρχίας Καστίλλη και Λεόν (βόρεια της πρωτεύουσας) ξεκινούν με τη σειρά τους την πρώτη φάση της χαλάρωσης του lockdown, η οποία στην υπόλοιπη Ισπανία ξεκίνησε πριν 15 ήμερες.

Οι περιοχές αυτές είχαν πληγεί περισσότερο από την πανδημία covid-19, από την οποία μολύνθηκαν 235.772 άνθρωποι στην Ισπανία και 28.752 έχασαν τη ζωή τους.

Πλέον οι κάτοικοι των περιοχών αυτών μπορούν να συγκεντρώνονται σε ομάδες 10 ατόμων το πολύ στα σπίτια τους ή στις ταράτσες των μπαρ και των εστιατορίων. Επίσης άνοιξαν ξανά τα πάρκα της Μαδρίτης.

Ωστόσο όλοι οι πολίτες θα πρέπει να φορούν μάσκα τόσο μέσα στα κτίρια, όσο και στους δημόσιους χώρους όπου δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση ασφαλείας των δύο μέτρων.

Η υπόλοιπη χώρα, 22 εκατομμύρια κάτοικοι σε σύνολο 47 εκατομμυρίων που μετρά η Ισπανία, περνά στη δεύτερη φάση της χαλάρωσης των μέτρων, η οποία θα προχωρήσει σταδιακά ως το τέλος Ιουνίου.

Εκεί επαναλειτουργούν τα εστιατόρια, με περιορισμένο αριθμό πελατών και οι έξοδοι για άθληση ή για βόλτα δεν περιορίζονται πλέον σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Ομπρέλες σε απόσταση

 

Καθώς έχει ξεκινήσει η ζέστη του καλοκαιριού, οι παραλίες στις Βαλεαρίδες και τα Κανάρια νησιά, στον Ατλαντικό και σε μεγάλο μέρος της Ανδαλουσίας άνοιξαν και πάλι για τους λουόμενους, πάντα με την τήρηση μέτρων ασφαλείας.

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανία συνιστά να περιορίζεται ο αριθμός των λουόμενων, να ορίζεται συγκεκριμένος χώρος για κάθε παρέα, ενώ οι ομπρέλες πρέπει να τοποθετούνται σε απόσταση 4 μέτρων.

Προς το παρόν, μόνο οι ντόπιοι μπορούν να πάνε στις παραλίες καθώς εξακολουθούν να απαγορεύονται οι μετακινήσεις μεταξύ επαρχιών, ενώ όσοι φτάνουν στην Ισπανία από το εξωτερικό θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Η ισπανική κυβέρνηση προβλέπει να ανοίξει τα σύνορα της χώρας στους ξένους τουρίστες τον Ιούλιο.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Διεθνή / Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη δεύτερου βαλλιστικού πυραύλου που είχε εκτοξευθεί από το Ιράν - Βίντεο από το περιστατικό
THE LIFO TEAM
Η Βουλή της Σενεγάλης ψήφισε αυστηρότερο νόμο κατά των ομόφυλων σχέσεων

Διεθνή / Η Βουλή της Σενεγάλης αυστηροποιεί τις διώξεις ομοφυλοφίλων: «Δεν είναι της κουλτούρας μας»

Η Βουλή της Σενεγάλης ενέκρινε νομοσχέδιο που αυξάνει στα 10 χρόνια τη μέγιστη ποινή για ομόφυλες σχέσεις και προβλέπει κυρώσεις και για την προώθηση ή χρηματοδότησή τους.
THE LIFO TEAM
Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της , λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Διεθνή / Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της, λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ κατά τη διάρκεια του πρώτου επίσημου μηνύματός του στον λαό του Ιράν, αξίζει να σημειωθεί πως δεν ανέφερε πουθενά τη μητέρα του
THE LIFO TEAM
Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Διεθνή / Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Οι κάτοικοι στο βόρειο Ισραήλ ζουν καθημερινά στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων, προσπαθώντας να κρατήσουν την κανονικότητα παρά τις συνεχείς επιθέσεις της Χεζμπολάχ και τις εκτοξεύσεις ιρανικών πυραύλων
THE LIFO TEAM
ΕΡΙΚ ΝΤΕΙΝ ΟΜΙΛΙΑ ALS ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Διεθνή / Έρικ Ντέιν: Προσπαθούσε μέσω AI να ανακτήσει την επικοινωνία με την οικογένειά του

Ο ηθοποιός είχε διαγνωστεί με ALS και είχε αρχίσει να χάνει τη δυνατότητα της ομιλίας - Η αποκάλυψη της συζύγου του, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ για τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του
THE LIFO TEAM