Λούσι Λέτμπι: Ισόβια στη serial killer νοσοκόμα που σκότωσε 7 βρέφη

Λούσι Λέτμπι: Ισόβια κάθειρξη στη serial killer βρεφοκτόνο Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η Λούσι Λέτμπι με την ποινή της να μην μπορεί να μειωθεί.

Η Βρετανίδα πρώην νοσοκόμα κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία επτά νεογέννητων και την απόπειρά της να σκοτώσει άλλα έξι στη μονάδα νεογνών νοσοκομείου της βορειοδυτικής Αγγλίας όπου εργαζόταν. Η 33χρονη Λούσι Λέτμπι αρνήθηκε να παρουσιαστεί σήμερα στο δικαστήριο για να ακούσει την ποινή της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επιβολή ισόβιας κάθειρξης από δικαστήριο του Μάντσεστερ στην κατά συρροή βρεφοκτόνο, και μάλιστα δίχως τη δυνατότητα αποφυλάκισης, είναι πολύ σπάνια στο αγγλικό δίκαιο και κρίνεται ανάλογη με τη φρίκη που προκαλεί αυτή η υπόθεση.

Η βρεφοκτόνος καταδικάστηκε την προηγούμενη Παρασκευή για τη δολοφονία πέντε νεογέννητων αγοριών και δύο νεογέννητων κοριτσιών στο νοσοκομείο Countess of Chester και για επίθεση σε άλλα νεογέννητα, συχνά ενώ δούλευε νυχτερινές βάρδιες, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 2015 και 2016.

Η Λούσι Λέτμπι δηλητηρίασε ορισμένα από τα βρέφη θύματά της, χορηγώντας με ένεση ινσουλίνη και σε άλλα ένεση με αέρα ή ταΐζοντας τα βρέφη εξαναγκαστικά με γάλα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM