Το Λονδίνο υπόσχεται 215 εκατ. ευρώ για την κλιματική αλλαγή - Πώς θα τα επενδύσει

Το Λονδίνο υπόσχεται 215 εκατ. ευρώ για την κλιματική αλλαγή - Πώς θα τα επενδύσει Facebook Twitter
0

Το Λονδίνο δεσμεύτηκε σήμερα να επενδύσει 193 εκατομμύρια λίρες (215 εκατομμύρια ευρώ) στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας για να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή.

Από τις επενδύσεις σε ηλεκτρικές μοτοσικλέτες στη βελτίωση των μετεωρολογικών συστημάτων προειδοποίησης ή την προώθηση της καθαρής ενέργειας, το βρετανικό υπουργείο Διεθνούς Ανάπτυξης αναφέρει ότι θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να βοηθήσει τους ανθρώπους στην Αφρική και Ασία να επιβιώσουν από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει ο πολιτισμός μας, ο πλανήτης μας, ο κόσμος μας» επισήμανε ο υπουργός Ρόρι Στιούαρτ στο Thomson Reuters Foundation. «Αυτή η ιδέα ότι υπάρχει πολύ σαφής διαφορά μεταξύ της ανάπτυξης και του να εργαζόμαστε υπέρ του περιβάλλοντος ή του κλίματος είναι ανοησίες» τόνισε ο Στιούαρτ στο περιθώριο μιας εκδήλωσης για το κλίμα στο Λονδίνο, την οποία οργάνωσε το υπουργείο του. «Όλα σχετίζονται απόλυτα μεταξύ τους...».

Η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να οδηγήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια επιπλέον ανθρώπους στη φτώχεια έως το 2030, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα. Οι φτωχές οικογένειες είναι πιο ευάλωτες στους κυκλώνες, τις πλημμύρες, τις ξηρασίες και άλλα φαινόμενα σε σύγκριση με τους πλούσιους κι αυτό διότι τα βασικά περιουσιακά στοιχεία τους είναι συχνά κακοφτιαγμένα σπίτια και υποβαθμισμένη γη και οι απώλειές τους είναι σε μεγάλο βαθμό ανασφάλιστες, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Βρετανία έγινε η πρώτη μεταξύ των χωρών της G7 που υιοθέτησε τον νομικά δεσμευτικό στόχο να μειώσει τις καθαρές εκπομπές άνθρακα στο μηδέν έως το 2050.«Σε αντίθετη περίπτωση, όχι μόνο καταστρέφουμε το περιβάλλον, ουσιαστικά, θα καταστρέψουμε κάποιες από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο» προειδοποίησε ο Στιούαρτ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Γεμάτη ψέματα» η ομιλία του Νετανιάχου στον ΟΗΕ, δηλώνει αξιωματούχος της Παλαιστινιακής Αρχής

Διεθνή / «Γεμάτη ψέματα» η ομιλία του Νετανιάχου στον ΟΗΕ, δηλώνει αξιωματούχος της Παλαιστινιακής Αρχής

«Ήταν η ομιλία ενός ηττημένου άνδρα, ενός απελπισμένου ηγέτη» αναφέρει ο διευθυντής του Τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Kneecap: Βρετανικό δικαστήριο απέρριψε την κατηγορία για τρομοκρατία κατά του μέλους του συγκροτήματος

Διεθνή / Kneecap: Δικαστήριο απέρριψε την κατηγορία για τρομοκρατία κατά μέλους του συγκροτήματος

«Η όλη διαδικασία δεν αφορούσε εμένα. Πάντα αφορούσε τη Γάζα, το τι συμβαίνει αν τολμήσεις να μιλήσεις», είπε ο Liam Óg Ó hAnnaidh μιλώντας στον κόσμο που βρισκόταν έξω από το δικαστήριο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Άγνωστα drones πέταξαν πάνω από στρατιωτική βάση που εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιώτες

Διεθνή / Γαλλία: Άγνωστα drones πέταξαν πάνω από στρατιωτική βάση που εκπαίδευε Ουκρανούς στρατιώτες

Η γαλλική νομοθεσία απαγορεύει αυστηρά τις πτήσεις πολιτικών drones πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις, χαρακτηρίζοντας τέτοιες παραβιάσεις απειλή για την εθνική ασφάλεια
LIFO NEWSROOM