Λονδίνο: Τουλάχιστον 120 συλλήψεις σε κινητοποιήσεις για την κλιματική αλλαγή

Λονδίνο: Τουλάχιστον 120 συλλήψεις σε κινητοποιήσεις για την κλιματική αλλαγή Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 120 διαδηλωτές χθες και σήμερα, που διαμαρτύρονταν για την κλιματική αλλαγή.  

Οι διαδηλωτές, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους για την κλιματική αλλαγή απέκλεισαν γέφυρες και σημαντικές διασταυρώσεις του Λονδίνου, όπως την Όξφορντ Σέρκους, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος στην πρωτεύουσα.

Οι διαδηλώσεις, τις οποίες οργανώνει η ομάδα ακτιβιστών Extinction Rebellion, είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν και σήμερα μεγάλα μποτιλιαρίσματα στην πόλη.

Η ομάδα ζητά από την κυβέρνηση να μειώσει στο 0 τις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου μέχρι το 2025.

Στις αρχές του μήνα μέλη της οργάνωσαν μια «ημίγυμνη» διαμαρτυρία μέσα στη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Αυτήν την ώρα, οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις προκαλούν σοβαρά προβλήματα στις δημόσιες συγκοινωνίες, τις τοπικές επιχειρήσεις και τους Λονδρέζους που θέλουν να πάνε στις δουλειές τους», σχολίασε ο αρχηγός της αστυνομίας Κόλιν Γουίνγκροουβ.

Σημείωσε ότι οι αρχές έχουν διαμηνύσει στους ακτιβιστές ότι μπορούν να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις στην περιοχή της Μαρμπλ Αρτς, όχι όμως και σε άλλα σημεία της πόλης.

Γύρω στο μεσημέρι σήμερα συνελήφθησαν περίπου 12 άνθρωποι στη Γέφυρα Γουότερλου, κοντά στο κοινοβούλιο.

Οι υπόλοιποι διαδηλωτές συνεχίζουν την καθιστική διαμαρτυρία στους στον δρόμο, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Εξέγερση, Εξέγερση» και «Εμείς είμαστε ειρηνικοί, εσείς;».

Πέντε συλλήψεις αφορούν τις ζημιές που έγιναν την Δευτέρα στο κτίριο της Royal Dutch Shell, κοντά στον Τάμεση.

Δύο διαδηλωτές ανήρτησαν ένα πανό με τη φράση «H Shell ξέρει», γραμμένη με κόκκινη μπογιά, ενώ άλλοι τρεις κόλλησαν τα χέρια τους με κόλλα στις περιστρεφόμενες πόρτες της εισόδου.

Η Extinction Rebellion επιβεβαίωσε ότι έχουν συλληφθεί «περισσότεροι από 100 γενναίοι αντάρτες», τονίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι απεσταλμένοι του Τραμπ συναντιώνται σήμερα με τον Πούτιν - Ποιες οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Διεθνή / Οι απεσταλμένοι του Τραμπ θα συναντηθούν σήμερα με τον Πούτιν - Ποιες οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Η σημερινή συνάντηση διεξάγεται έπειτα από δύο ημέρες διαπραγματεύσεων στη Φλόριντα μεταξύ Ουκρανών και Αμερικανών αξιωματούχων, με στόχο τη βελτίωση του αμερικανικού ειρηνευτικού σχεδίου, το οποίο είχε θεωρηθεί ευνοϊκό προς τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Σύμφωνα με Αμερικανικά μέσα, ο Τραμπ είπε: «Μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου και τους πιο κοντινούς σου, αλλά πρέπει να φύγεις από τη χώρα τώρα», προσφέροντας ασφαλή διέλευση στον Μαδούρο
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Διεθνή / Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων εξαπλώνεται γρήγορα ανάμεσα στα γουρούνια και τους αγριόχοιρους, αποτελώντας σημαντικό οικονομικό κίνδυνο για την Ισπανία, μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές χοιρινού στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Διεθνή / Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Ο διάσημος ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη για τη δημοσιοποίηση «παραπληροφόρησης και ψευδών ισχυρισμών» εναντίον του Ισραήλ στα social media, όπου είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη
LIFO NEWSROOM