Lockdown: Στις 11 οι ανακοινώσεις για τα έκτακτα μέτρα των γιορτών- Τι θα γίνει με λιανεμπόριο, κομμωτήρια & εκκλησίες

Lockdown: Στις 11 οι ανακοινώσεις για τα έκτακτα μέτρα των γιορτών- Τι θα γίνει με λιανεμπόριο, κομμωτήρια & εκκλησίες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στις 11πμ η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα μέτρα που θα ισχύσουν για την κυκλοφορία και το άνοιγμα καταστημάτων και επιχειρήσεων μέσα στις γιορτές. 

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως, στις 11:00, με τη συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να παρουσιαστούν τα μέτρα που θα ισχύσουν ενόψει των εορτών.

Οπως ανέφερε ο κ. Πέτσας οι ανακοινώσεις θα αφορούν το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και το θέμα της λειτουργίας των εκκλησιών τις μέρες των γιορτών και για αυτά θα γίνουν αύριο ανακοινώσεις.

Πρόσθεσε δε ότι επαναξιολογείται το θέμα της δεκαήμερης καραντίνας όσων έρχονται από το εξωτερικό πέραν φυσικά των υποχρεωτικών τεστ που προβλέπονται.

«Οι εικόνες Harrods στην Αγγλία ή οι εικόνες που είδαμε στη Γαλλία είναι καμπανάκια για όλες τις χώρες της Ευρώπης» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «δείχνοντας» την πρόθεση για ένα περιορισμένο άνοιγμα τις αγοράς, καθώς τα κρούσματα και οι διασωληνώσεις δεν μειώνονται με ρυθμό που να επιτρέπει περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και σε όσα καταγράφονται αυτή την περίοδο στη Γερμανία όπου «η καγκελάριος με ένα δραματικό διάγγελμα ανακοίνωσε το κλείσιμο των καταστημάτων του λιανεμπορίου λίγο πριν τις γιορτές» επειδή «όλοι φοβούνται στην Ευρώπη ότι οι εικόνες αυτές μπορεί να μεταφραστούν μέσα σε μια βδομάδα δέκα μέρες σε ένα τρίτο κύμα».

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτό να συμβεί στην Ελλάδα. Άρα καλύτερα το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν» είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση»

Διεθνή / Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση» - Πώς εμπλέκεται η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης

«Ενημερωθήκαμε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας ότι θα κλείσει τις πόρτες της, χωρίς να δώσει εξήγηση», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διεθνή / Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διαρρεύσαντα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ενώ τα αραβικά κράτη καταδίκασαν δημόσια τον πόλεμο στη Γάζα, ενίσχυσαν κρυφά τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ – μια συνεργασία που μπορεί να διαμορφώσει τη μελλοντική εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Διεθνή / Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Η ανακοίνωση έγινε σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογική επανάσταση επανακαθορίζουν την παραγωγικότητα, τη βιωσιμότητα και τις κοινωνικές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

Διεθνή / Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

«Ο Θεός να ευλογεί εσάς, την οικογένειά σας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες της Επαγγελίας» σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM