Λήξη συναγερμού για τον Έμπολα στη Λιβερία

Λήξη συναγερμού για τον Έμπολα στη Λιβερία Facebook Twitter
0

Τη λήξη συναγερμού για τη μετάδοση του ιού Εμπολα στη Λιβερία κήρυξε ο  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).  

«Ο ΠΟΥ κηρύσσει τη λήξη της μετάδοσης του ιού Εμπολα στη Λιβερία» αφού έπειτα από 42 ημέρες, διάστημα διπλάσιο από το στάδιο της επώασης, τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το τελευταίο καταγεγραμμένο κρούσμα είναι αρνητικά, αναφέρει ο Οργανισμός και πλέον η χώρα εισέρχεται σε μία περίοδο υψηλής επαγρύπνησης 90 ημερών.

Η επιδημία έχει προκαλέσει τον θάνατο 4.800 ανθρώπων επί 10.600 καταγεγραμμένων κρουσμάτων.

 «Η ικανότητα της Λιβερίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της επιδημίας οφείλεται στο υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης και την ταχεία αντίδραση της κυβέρνησης και των συνεργατών της», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του ΠΟΥ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM