Λευκός Οίκος: Συνεχίζονται οι παραιτήσεις- Φεύγει και ο σύμβουλος του Τραμπ για τη Ρωσία

Λευκός Οίκος: Συνεχίζονται οι παραιτήσεις- Φεύγει και ο σύμβουλος του Τραμπ για τη Ρωσία Facebook Twitter
Zach Gibson/Getty Images
0

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα και ο Ράιν Τάλι, ο κορυφαίος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα που αφορούν τη Ρωσία, στον απόηχο των αιματηρών επεισοδίων που ξέσπασαν στο Καπιτώλιο.

Μάλιστα, όπως ανέφερε πηγή στο Reuters, το παράδειγμά του αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

 

Η πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, υποστήριξε επίσης ότι η δέσμευση του Τραμπ για μια «ομαλή μεταβίβαση» της εξουσίας στον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν είχε εν μέρει στόχο να αποτρέψει περαιτέρω παραιτήσεις συνεργατών του, κάτι όμως που δεν φαίνεται ότι θα το πετύχει.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg ο Τάλι, ο οποίος ήταν Διευθυντής του τμήματος Ευρωπαϊκών και Ρωσικών Υποθέσεων, παραιτήθηκε με αφορμή τις χθεσινές ταραχές στην Ουάσινγκτον.

Γουλφ: Δεν παραιτούμαι - Να καταδικάσει ο Τραμπ την πολιτική βία

Από την πλευρά του, ο ασκών χρέη υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Τσαντ Γουλφ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Κάλεσε, ωστόσο, τον Τραμπ να καταδικάσει την πολιτική βία, μία ημέρα αφότου οι υποστηρικτές του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.

«Βλέπουμε ορισμένους υποστηρικτές του προέδρου να χρησιμοποιούν βία ως μέσο για την επίτευξη πολιτικών σκοπών. Αυτό είναι απαράδεκτο», τόνισε στην ανακοίνωσή του. «Αυτές οι βίαιες ενέργειες είναι παράλογες και ικετεύω τον πρόεδρο και όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους να καταδικάσουν με τον εντονότερο τρόπο τη βία που σημειώθηκε χθες», πρόσθεσε.

Ο Γουλφ διευκρίνισε ότι θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τη λήξη της θητείας του Τραμπ, ώστε να παραμείνει το υπουργείο επικεντρωμένο στην αντιμετώπιση απειλών και στη διαδικασία της ομαλής μεταβίβασης της εξουσίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ