Κυρώσεις των ΗΠΑ σε ρωσική τράπεζα για συναλλαγές με την Βόρεια Κορέα

Κυρώσεις των ΗΠΑ σε ρωσική τράπεζα για συναλλαγές με την Βόρεια Κορέα Facebook Twitter
EPA
0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν σήμερα κυρώσεις στην ρωσική εμπορική τράπεζα Agrosoyuz που έχει έδρα την Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι προέβη σε συναλλαγές με πρόσωπο που βρίσκεται στην λίστα των κυρώσεων προς τη Βόρεια Κορέα για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Η απόφαση ελήφθη αφότου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, κατά την διάρκεια των συναντήσεων του στην περιφερειακή σύνοδο των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), ζήτησε από τις χώρες της περιοχής να διατηρήσουν τις κυρώσεις κατά της Πιονγιάνγκ.

Η Βόρεια Κορέα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες πολιτείες για την κατάργηση του πυρηνικού της προγράμματος.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση ότι η ρωσική εμπορική τράπεζα Agrosoyuz, που έχει έδρα τη Μόσχα, προέβη σε «μια σημαντική συναλλαγή» για λογαριασμό του Χαν Γιανγ Σου, που είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της Foreign Trade Bank, της βασικής τράπεζας ξένου συναλλάγματος στη Βόρεια Κορέα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις κυρώσεις που επέβαλαν ο ΟΗΕ και οι ΗΠΑ και θα σταματήσουν τις αθέμιτες ροές προς την Βόρεια Κορέα», αναφέρει σε σχετική του δήλωση ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στήβεν Μούντσιν.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών προσθέτει στην ανακοίνωση του ότι θα πρέπει να απελαθούν από την Ρωσία οι εκπρόσωποι των τραπεζών της Βόρειας Κορέας, επικαλούμενο το σχετικό ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών που ασκεί πιέσεις στην Βόρεια Κορέα για να παραιτηθεί από το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Στις νέες κυρώσεις που επέβαλλε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνονται η κινεζική εταιρεία Dandong Zhongsheng Industry & Trade Co Ltd και η βορειοκορεάτικη Korea Ungum Corporation.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ