Κύπρος: Ο Ακιντζί παρέδωσε τη σημαία και τη φωτογραφία του Ντεκτάς που κατέβασε ο 16χρονος στα κατεχόμενα

Κύπρος: Ο Ακιντζί παρέδωσε τη σημαία και τη φωτογραφία του Ντεκτάς που κατέβασε ο 16χρονος στα κατεχόμενα Facebook Twitter
0

Στον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Λύσης στα κατεχόμενα παραδόθηκε το πρωί της Τρίτης από τον Μουσταφά Ακιντζί η τουρκική σημαία και η φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς που κατέβασε ο 16χρονος μαθητής.

Σύμφωνα με το τουρκοκυπριακό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΚ, ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί παρέδωσε στον διευθυντή του λεγόμενου «Δημοτικού Σχολείου Φαζίλ Κουτσιούκ», Σοζέρ Οζκαραμεχμέτ, τη σημαία και τη φωτογραφία η οποία μάλιστα ήταν τοποθετημένη σε κάδρο.

«Το να ζητά κάποιος συγνώμη είναι μια αρετή και έτσι θα ήθελε να δει η τ/κ κοινότητα την απολογία της οικογένειας του 16χρονου», δήλωσε κατά την παράδοση ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί. 

Ο διευθυντής του σχολείου Σοζέρ Οζκαράμεχμετ από τη μεριά του ανέφερε ότι ως εκπαιδευτικοί δεν μαθαίνουν στους Τ/κ νέους να επιτίθενται στα θρησκευτικά σύμβολα, τη σημαία ή άλλες αξίες της άλλης κοινότητας και έκανε έκκληση στην ελληνοκυπριακή πλευρά να επανεξετάσει το εκπαιδευτικό της σύστημα. O κ. Οζκαράμεχμετ πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό το ότι δόθηκαν στον κ. Ακιντζί η απολογητική επιστολή, η σημαία και η φωτογραφία, και έγινε κατανοητό πως επρόκειτο για λάθος ενέργεια, αναφέροντας ότι παρότι η σημαία και η φωτογραφία δεν είναι αυτά που αφαίρεσε ο 16χρονος, καταγράφεται ότι δόθηκαν από την οικογένειά του.

Ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό να επιδεικνύεται σεβασμός, ατομικά και συλλογικά, προς τα σύμβολα και τις αξίες του άλλου, «είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε αυτό και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη μετάδοση της εκπαίδευσης για την ειρήνη και της κουλτούρας ειρήνης. Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται η Τεχνική Επιτροπή για την παιδεία». Επανέλαβε ότι σύμφωνα με έρευνες, υπάρχει εξάπλωση του φανατισμού μεταξύ των Ελληνοκυπρίων νέων, κάνοντας μνεία στις επιθέσεις σε αυτοκίνητα με τουρκοκυπριακές πινακίδες ή και σε άτομα που σημειώθηκαν στο «νότο» και λέγοντας ότι αυτά τα περιστατικά θα πρέπει να τιμωρούνται.

Ο κ. Ακιντζί έκανε λόγο για «δικαιολογημένο θυμό» που προκάλεσε στην τ/κ κοινότητα το περιστατικό με τον 16χρονο, αναφέροντας ότι η απολογία της οικογένειας και το ότι αναγνώρισε και μετάνιωσε για την λάθος ενέργεια, είναι πολύ σημαντική. Σημειώνοντας το γεγονός ότι και ο πατέρας του διευθυντή του εν λόγω σχολείου στη Λύση είναι αγνοούμενος και τα οστά του δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί, ο τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι αυτοί που έχουν περάσει αυτόν τον πόνο γνωρίζουν την αξία της ειρήνης και δεν θέλουν οι ίδιοι να περάσουν παρόμοιες εμπειρίες οι νεότερες γενιές της Κύπρου.


Με πληροφορίες από Philenews/tak.gov.ct.tr/ΚΥΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Κίνδυνος ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν έτοιμο για «ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σε υπόγειο καταφύγιο ο Χαμενεΐ

Ο στρατός του Ιράν φαίνεται πως είναι έτοιμος για το χειρότερο σενάριο - Άγνωστο πώς μπορεί να απαντήσει η Τεχεράνη σε ενδεχόμενη αμερικανική επίθεση - Στην Ουάσινγκτον και όχι στο Μαρ-α-Λάγκο ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Διεθνή / Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Το πρώτο solo single της Βικτόρια Μπέκαμ κατέκτησε την κορυφή σε δύο βρετανικά charts - ένδειξη πως έχει τη στήριξη των θαυμαστών της εν μέσω της διαμάχης με τον πρωτότοκο γιο της
THE LIFO TEAM