Κύπρος: Ένταλμα σύλληψης για 16χρονο που κατέβασε Τουρκική σημαία στα κατεχόμενα

Κύπρος: Ένταλμα σύλληψης για 16χρονο που κατέβασε Τουρκική σημαία στα κατεχόμενα Facebook Twitter
0

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 16χρονου Ελληνοκύπριου που την Κυριακή κατέβασε την τουρκική σημαία από σχολείο στη κατεχόμενη Λύση εξέδωσαν οι λεγόμενες αρχές του ψευδοκράτους.

Το λεγόμενο «υπουργείο Εξωτερικών» ανακοίνωσε ότι «εντοπίστηκε ο Ελληνοκύπριος που κατέβασε την τουρκική σημαία και έσπασε τη φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς κατά τη διάρκεια θρησκευτικής τελετής που έκαναν οι Ελληνοκύπριοι σε εκκλησία στο χωριό Λύση» και αναφέρει ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Στην ανακοίνωσή του μάλιστα το «υπουργείο» αναφέρει ότι «ανέλαβε γρήγορα δράση και ενημέρωσε την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών, ζητώντας την άμεση επιστροφή της τουρκικής σημαίας και της φωτογραφίας του Ραούφ Ντενκτάς».

Όπως σημειώνει, κατόπιν συνεννόησης με τις «δικαστικές αρχές» εκδόθηκε παράνομα ένταλμα σύλληψης εναντίον 16χρονου, το όνομα του οποίου αναφέρεται στην ανακοίνωση. του λεγόμενου ΥΠΕΞ.


Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο νεαρός πέρασε από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές από το οδόφραγμα Περγάμους την Κυριακή στις 13:45.


Κάμερα ασφαλείας φαίνεται να κατέγραψε τη στιγμή, που σύμφωνα με τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, 16χρονος Ελληνοκύπριος κατέβασε τουρκική σημαία από σχολείο στην κατεχόμενη Λύση.Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή όταν ο νεαρός φέρεται να μετέβη εκεί με την ευκαιρία του εκκλησιασμού στο Ναό της Παναγίας.

 

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε η εφημερίδα «Αλήθεια» αλλά και η ιστοσελίδα «takvim.com.tr», ο νεαρός χωρίς να γίνει αντιληπτός μπήκε σε αίθουσα σχολείου, έσπασε τη φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς και στη συνέχεια ανέβηκε στον ιστό και κατέβασε την τουρκική σημαία. Το δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής ιστοσελίδας, αναφέρει ότι γίνονται έρευνες για να ταυτοποιηθεί ο νεαρός.

Με πληροφορίες από cyprustimes/alphanews/reporter/sigmalive

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM
ΟΗΕ ΡΩΣΙΑ ΙΣΤΑΗΛ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Ο ΟΗΕ προσθέτει το Ισραήλ και τη Ρωσία στη «μαύρη λίστα» για σεξουαλική βία εν μέσω συγκρούσεων

Ο οργανισμός αναφέρει περιστατικά κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού ανδρών κρατουμένων, από τις δυνάμεις ασφαλείας κυβερνήσεων που έχουν εμποδίσει την πρόσβαση των ερευνητών του ΟΗΕ
THE LIFO TEAM