Κύπρος: Ένταλμα σύλληψης για 16χρονο που κατέβασε Τουρκική σημαία στα κατεχόμενα

Κύπρος: Ένταλμα σύλληψης για 16χρονο που κατέβασε Τουρκική σημαία στα κατεχόμενα Facebook Twitter
0

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 16χρονου Ελληνοκύπριου που την Κυριακή κατέβασε την τουρκική σημαία από σχολείο στη κατεχόμενη Λύση εξέδωσαν οι λεγόμενες αρχές του ψευδοκράτους.

Το λεγόμενο «υπουργείο Εξωτερικών» ανακοίνωσε ότι «εντοπίστηκε ο Ελληνοκύπριος που κατέβασε την τουρκική σημαία και έσπασε τη φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς κατά τη διάρκεια θρησκευτικής τελετής που έκαναν οι Ελληνοκύπριοι σε εκκλησία στο χωριό Λύση» και αναφέρει ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Στην ανακοίνωσή του μάλιστα το «υπουργείο» αναφέρει ότι «ανέλαβε γρήγορα δράση και ενημέρωσε την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών, ζητώντας την άμεση επιστροφή της τουρκικής σημαίας και της φωτογραφίας του Ραούφ Ντενκτάς».

Όπως σημειώνει, κατόπιν συνεννόησης με τις «δικαστικές αρχές» εκδόθηκε παράνομα ένταλμα σύλληψης εναντίον 16χρονου, το όνομα του οποίου αναφέρεται στην ανακοίνωση. του λεγόμενου ΥΠΕΞ.


Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο νεαρός πέρασε από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές από το οδόφραγμα Περγάμους την Κυριακή στις 13:45.


Κάμερα ασφαλείας φαίνεται να κατέγραψε τη στιγμή, που σύμφωνα με τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, 16χρονος Ελληνοκύπριος κατέβασε τουρκική σημαία από σχολείο στην κατεχόμενη Λύση.Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή όταν ο νεαρός φέρεται να μετέβη εκεί με την ευκαιρία του εκκλησιασμού στο Ναό της Παναγίας.

 

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε η εφημερίδα «Αλήθεια» αλλά και η ιστοσελίδα «takvim.com.tr», ο νεαρός χωρίς να γίνει αντιληπτός μπήκε σε αίθουσα σχολείου, έσπασε τη φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς και στη συνέχεια ανέβηκε στον ιστό και κατέβασε την τουρκική σημαία. Το δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής ιστοσελίδας, αναφέρει ότι γίνονται έρευνες για να ταυτοποιηθεί ο νεαρός.

Με πληροφορίες από cyprustimes/alphanews/reporter/sigmalive

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ