Κυπριακή ΑΟΖ: Αποχώρησε το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» από την Καρπασία

Κυπριακή ΑΟΖ: Αποχώρησε το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» από την Καρπασία Facebook Twitter
0

Ανοιχτά της πόλης Τασουτσιού της νότιας Τουρκίας βρίσκεται πλέον το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ», το οποίο έπλεε ανοιχτά του κατεχόμενου κόλπου της Καρπασίας στην Κύπρο από τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Marine Traffic, το «Γιαβούζ» βρίσκεται αγκυροβολημένο ανοικτά της περιφέρειας της Μερσίνας.

Το τουρκικό πρακτορείο IHA αναφέρει ότι το γεωτρύπανο περιμένει για ανεφοδιασμό στα ανοιχτά της συνοικίας Τασουτσού της Μερσίνας, ενώ αναμένει οδηγίες αν στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Κύπρο ή όχι.

Το γεωτρύπανο «Φατίχ» παραμένει δυτικά του Ακάμα, ενώ το ερευνητικό Μπαρμπαρός παραμένει στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ.

Στις 19 Αυγούστου, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, ανέφερε ότι « το «Γιαβούζ» βρίσκεται στα ανοικτά της κατεχόμενης Καρπασίας εδώ και έναν μήνα και το «Φατίχ» διενεργεί γεώτρηση εδώ και τέσσερις μήνες στον στόχο-όπως τον αποκαλεί «Φοινίκη 1».

Με πληροφορίες από Philnews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Διεθνή / Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Η χώρα της Καραϊβικής έχει υποστεί τρία μεγάλα μπλακ άουτ αυτόν τον μήνα, καθώς το εμπάργκο καυσίμων από τις ΗΠΑ έχει περιορίσει τις εισαγωγές πετρελαίου, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων
THE LIFO TEAM
ΤΣΕΛΣΙ ΚΗΠΟΣ ΗΔΟΝΗ

Διεθνή / «Κήπος της ηδονής» στο Τσέλσι: Η πρόταση της Βασιλικής Κηπουρικής Εταιρείας που αιφνιδίασε

Εμπνευσμένος από τη θεά Αφροδίτη και χρηματοδοτούμενος από εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών, ο κήπος του φετινού Chelsea Flower Show ενδέχεται να προκαλέσει «σοκ» στους επισκέπτες, γράφει ο Guardian
THE LIFO TEAM