Κροάτης πρόεδρος για Νέα Φιλαδέλφεια: «Πήγαν για επεισόδια αλλά αν κρατήσουν και τους 100, θα ανοίξει βεντέτα»

Κροάτης πρόεδρος για Νέα Φιλαδέλφεια: Πήγαν για να κάνουν επεισόδια, αλλά κρατήσουν και τους 100, θα ανοίξει βεντέτα» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Για τα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας με τη συμμετοχή χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μίλησε ο Κροάτης πρόεδρος, Ζόραν Μιλάνοβιτς τονίζοντας ότι «δεν μπορώ να τους υποστηρίξω». 

«Η αστυνομία έχει το δικαίωμα να τους κρατήσει για πέντε ημέρες και αυτό τώρα λήγει. Ανεξάρτητα από το γιατί πήγαν εκεί κάτω -πήγαν για να κάνουν επεισόδια δεν μπορώ να το υποστηρίξω αυτό», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στους εμπλεκόμενους πολίτες της χώρας του στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας. 

Ωστόσο, ανέφερε ότι και οι συλληφθέντες «είναι πολίτες και έχουν τα δικαιώματά τους» και εκτίμησε ότι οι ελληνικές αρχές «μπορεί να κρατούν τους 100 στο πλαίσιο εντυπώσεων, αυτό δεν το γνωρίζω, αλλά αυτό θα είχε στοιχεία βεντέτας ή διάχυσης της ευθύνης».

«Ακόμα και οι συνθήκες θανάτου αυτού του ανθρώπου δεν είναι οι πιο ξεκάθαρες», επισήμανε ο Μιλάνοβις σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κροατικής προεδρίας. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα προφυλακιστέοι κρίθηκαν 40 από τους συλληφθέντες για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους προφυλακισθέντες βρίσκονται Κροάτες μέλη της νεοναζιστικής ομάδας χούλιγκαν Blue Bad Boys αλλά και ένας Έλληνας.

Εχθές 30 ακόμα άτομα που είχαν συλληφθεί κρίθηκαν επίσης προφυλακιστέα. Συγκεκριμένα, στη φυλακή οδηγήθηκαν 28 Κροάτες κατηγορούμενοι, ένας 22χρονος αλβανικής καταγωγής και ένας 27χρονος Έλληνας επιχειρηματίας.

Στις απολογίες τους οι περισσότεροι υποστήριξαν κατά περίπτωση, ότι απλώς βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, ότι πήγαν από περιέργεια να δουν τι γίνεται και δεν συμμετείχαν στα επεισόδια, ενώ άλλος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως είχε τον σουγιά που βρέθηκε επάνω του, επειδή είναι ηλεκτρολόγος. 

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε σχέση με τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή ενώ οι Κροάτες ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν στο σημείο για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM
BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί εν μέσω μαζικών επιθέσεων της Ρωσίας

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαπέλυε «συστηματικά πλήγματα», ως απάντηση σε επίθεση με ουκρανικά drones σε κοιτώνα στη ρωσοκρατούμενη περιοχή του Λουχάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι
THE LIFO TEAM