Κροάτης πρόεδρος για Νέα Φιλαδέλφεια: «Πήγαν για επεισόδια αλλά αν κρατήσουν και τους 100, θα ανοίξει βεντέτα»

Κροάτης πρόεδρος για Νέα Φιλαδέλφεια: Πήγαν για να κάνουν επεισόδια, αλλά κρατήσουν και τους 100, θα ανοίξει βεντέτα» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Για τα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας με τη συμμετοχή χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μίλησε ο Κροάτης πρόεδρος, Ζόραν Μιλάνοβιτς τονίζοντας ότι «δεν μπορώ να τους υποστηρίξω». 

«Η αστυνομία έχει το δικαίωμα να τους κρατήσει για πέντε ημέρες και αυτό τώρα λήγει. Ανεξάρτητα από το γιατί πήγαν εκεί κάτω -πήγαν για να κάνουν επεισόδια δεν μπορώ να το υποστηρίξω αυτό», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στους εμπλεκόμενους πολίτες της χώρας του στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας. 

Ωστόσο, ανέφερε ότι και οι συλληφθέντες «είναι πολίτες και έχουν τα δικαιώματά τους» και εκτίμησε ότι οι ελληνικές αρχές «μπορεί να κρατούν τους 100 στο πλαίσιο εντυπώσεων, αυτό δεν το γνωρίζω, αλλά αυτό θα είχε στοιχεία βεντέτας ή διάχυσης της ευθύνης».

«Ακόμα και οι συνθήκες θανάτου αυτού του ανθρώπου δεν είναι οι πιο ξεκάθαρες», επισήμανε ο Μιλάνοβις σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κροατικής προεδρίας. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα προφυλακιστέοι κρίθηκαν 40 από τους συλληφθέντες για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους προφυλακισθέντες βρίσκονται Κροάτες μέλη της νεοναζιστικής ομάδας χούλιγκαν Blue Bad Boys αλλά και ένας Έλληνας.

Εχθές 30 ακόμα άτομα που είχαν συλληφθεί κρίθηκαν επίσης προφυλακιστέα. Συγκεκριμένα, στη φυλακή οδηγήθηκαν 28 Κροάτες κατηγορούμενοι, ένας 22χρονος αλβανικής καταγωγής και ένας 27χρονος Έλληνας επιχειρηματίας.

Στις απολογίες τους οι περισσότεροι υποστήριξαν κατά περίπτωση, ότι απλώς βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, ότι πήγαν από περιέργεια να δουν τι γίνεται και δεν συμμετείχαν στα επεισόδια, ενώ άλλος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως είχε τον σουγιά που βρέθηκε επάνω του, επειδή είναι ηλεκτρολόγος. 

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε σχέση με τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή ενώ οι Κροάτες ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν στο σημείο για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM