Κρεμλίνο: Η CIA συνεργάζεται με τον Ναβάλνι - Παίρνει οδηγίες από «ινστρούχτορες»

Κρεμλίνο: Η CIA συνεργάζεται με τον Ναβάλνι - Παίρνει οδηγίες από «ινστρούχτορες» Facebook Twitter
EPA
0

Το Κρεμλίνο εξέφρασε την πεποίθηση ότι η CIA συνεργάζεται με τον Ρώσο πολιτικό της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, δηλώνοντας ότι διαθέτει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Ναβάλνι παίρνει οδηγίες από «ινστρούχτορες» της CIA.

Παράλληλα χαρακτήρισε «αβάσιμες, απαράδεκτες και προσβλητικές» τις δηλώσεις του στο περιοδικό Der Spiegel, σύμφωνα με τις οποίες πίσω από την δηλητηρίασή του βρίσκεται ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Με τον Ρώσο πολιτικό της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι εργάζονται αξιωματούχοι της CIA, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ , απαντώντας σε ερώτηση του ραδιοφωνικού σταθμού Kommersant FM. Παράλληλα είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που «του δίνουν διάφορες οδηγίες».

Ο Πεσκόφ χρησιμοποίησε στις απαντήσεις του την λέξη «ασθενής» και όχι το όνομα του Ναβάλνι. «Ασφαλώς δεν είναι ο ασθενής (ο Αλεξέι Ναβάλνι) που συνεργάζεται με τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες, αλλά οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες που συνεργάζονται μαζί του. Αυτό θα ήταν το πιο σωστό», δήλωσε ο Πεσκόφ και προσέθεσε: «Μπορώ ακόμα να σας πω συγκεκριμένα ότι αυτές τις μέρες μαζί του εργάζονται ειδικοί της CIA».

Ο Πεσκόφ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Ναβάλνι για τον Πούτιν, δήλωσε πως είναι «προσβλητικές, απολύτως προσβλητικές και επίσης απαράδεκτες».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή) Βιτσισλάβ Βολόντιν, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ναβάλνι κάθαρμα και υποστήριξε ότι ο Πούτιν του έσωσε την ζωή, είπε ότι «αυτό που γνωρίζω κατηγορηματικά είναι ότι οι γιατροί στο Ομσκ του έσωσαν την ζωή».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε επίσης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Ναβάλνι, ότι «η ρητορική, η οποία φθάνει στις προσβολές, συνιστά γνωστό τρόπο εκείνων που θέλουν να θέσουν το εαυτό τους στο ίδιο επίπεδο με τον πρώτο πολίτη του κράτους και να συμμετάσχουν κατά κάποιο τρόπο στην πολιτική διαμάχη».

Υπογράμμισε επίσης ότι «πραγματικοί ανταγωνιστές του προέδρου στο πολιτικό πεδίο είναι εντελώς άλλοι άνθρωποι και άλλες δυνάμεις, που δεν είναι ούτε ψευτοαντιπολίτευση ούτε περιθωριακή, αλλά πραγματική αντιπολίτευση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/TASS/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέξας: Κατηγορείται για φόνο άνδρας που έδωσε κρυφά χάπι άμβλωσης στη σύντροφό του

Διεθνή / Τέξας: Κατηγορείται για φόνο γιατί έριξε χάπι άμβλωσης στο ποτό της εγκυμονούσας συντρόφου του

Η γυναίκα είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως ήθελε να κρατήσει το παιδί, ενώ ο άνδρας είχε εκφράσει την επιθυμία να προχωρήσουν σε διακοπή της κύησης, προσφερόμενος να καλύψει το κόστος
LIFO NEWSROOM
Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Διεθνή / Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Τα «άφαντα» πολυτελή αυτοκίνητα και η απόπειρα αυτοκτονίας για μία ηθοποιό - Έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο της Σμύρνης σε ποινή 14 ετών και δύο μηνών για ληστεία και συκοφαντία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Συρία: Ισλαμιστικό dress code για γυναίκες στις παραλίες μετά την θεοκρατική αλλαγή στα σχολεία

Διεθνή / Συρία: Dress code με "φαρδιά και σεμνά" ρούχα και μπουρκίνι για τις γυναίκες στις παραλίες

Η κυβέρνηση του «τζιχαντιστή με το κοστούμι» Αχμέντ αλ Σαράα ζήτησε σήμερα από τις γυναίκες να φορούν μπουρκίνι ή ενδύματα που καλύπτουν πλήρως το σώμα στις δημόσιες παραλίες
LIFO NEWSROOM
Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Διεθνή / Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Τα ομόλογα Ιταλίας, Ισπανίας και Ελλάδας σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο, μειώνοντας το κόστος δανεισμού και πλησιάζοντας τα γερμανικά επιτόκια στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας
LIFO NEWSROOM
Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Στους 10 οι νεκροί - «Φρίκη που δεν περιγράφεται με λόγια»

Διεθνή / Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Τριήμερο εθνικό πένθος - Στους 10 οι νεκροί

O Αυστριακός πρόεδρος Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν έκανε λόγο για «χτύπημα στην καρδιά της Αυστρίας» - Yπάρχουν και αρκετοί τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο
LIFO NEWSROOM