Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τη δηλητηρίασή του, ο Ρώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι επιμένει πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο άνθρωπος που ενορχήστρωσε την δηλητηρίασή του.

 

«Υποστηρίζω ότι ο Πούτιν ήταν πίσω από το έγκλημα και δεν έχω άλλη εξήγηση για το τι συνέβη» λέει χαρακτηριστικά στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

 

Ωστόσο παρά την περιπέτειά του λέει ότι θέλει να επιστρέψει στη Ρωσία.

 

«Η δουλειά μου τώρα είναι να παραμείνω ο τύπος που δεν φοβάται. Και δεν φοβάμαι! Όταν τα χέρια μου τρέμουν, δεν είναι από φόβο. Δεν θα έκανα στον Πούτιν το δώρο να μην επιστρέψω στη Ρωσία»  λέει ο Ναβάλνι.

 

Πλέον, η υγεία του πηγαίνει πολύ καλύτερα, από ό, τι πριν από τρεις εβδομάδες και τα πράγματα βελτιώνονται μέρα με τη μέρα.

 

Οι γιατροί λένε ότι θα μπορούσε να επιστρέψει στο 90% του παλιού του εαυτού. Ίσως ακόμη και στο 100% αν και κανείς δεν ξέρει σίγουρα.

 

«Βασικά, είμαι λίγο σαν ινδικό χοιρίδιο. Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορείτε να βρείτε, οι οποίοι να είναι  ακόμα ζωντανοί μετά τη δηλητηρίαση από έναν νευρικό παράγοντα».

 

Περιγράφοντας τη στιγμή στο αεροπλάνο που άρχισε να δρα το δηλητήριο, θυμάται πως «Δεν αισθάνεσαι πόνο, αλλά ξέρεις ό,τι πεθαίνεις. Και εννοώ, αυτή τη στιγμή. Τώρα. Απλώς σκέφτεσαι: Αυτό είναι το τέλος. Οι ενώσεις οργανοφωσφόρου προσβάλλουν το νευρικό σύστημα όπως μια επίθεση DDos σε έναν υπολογιστή» λέει στο Spiegel.

 

Ο Ναβάλνι εκφράζει όμως και την «τεράστια ευγνωμοσύνη του σε όλους τους Γερμανούς».

 

Στη συνέντευξη, λέει ότι παρόλο που δεν είχε ποτέ στενούς δεσμούς με τη Γερμανία, ήταν οι Γερμανοί πολιτικοί και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ που έσωσαν τη ζωή του.

 

Ισχυρίζεται πως οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Charité του Βερολίνου έσωσαν τη ζωή του για δεύτερη φορά και τον επανέφεραν στη ζωή.

 

«Ξέρω ότι ακούγεται υπερβολικό αλλά η Γερμανία έχει γίνει μια ξεχωριστή χώρα για μένα». Περιγράφοντας δε, την επίσκεψη της Μέρκελ την περασμένη εβδομάδα, επισημαίνει πως εντυπωσιάστηκε από τις λεπτομέρειες που γνώριζε για τη Ρωσία και την περίπτωσή του.

 

Η πρώτη συνέντευξή του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης και πολέμιου του Πούτιν στο Spiegel
Η πρώτη συνέντευξή του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης και πολέμιου του Πούτιν στο Spiegel

 

Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι η Γερμανία πρέπει να σταματήσει την ολοκλήρωση του έργου που αφορά στον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου, Nord Stream 2, ο Ναβάλι δεν θέλησε να απαντήσει.

 

«Αυτή είναι δουλειά της Γερμανίας. Αποφασίστε μόνοι σας! Οποιαδήποτε στρατηγική απέναντι στη Ρωσία πρέπει «να λάβει υπόψη το επίπεδο της τρέλας που έχει φτάσει ο Πούτιν» λέει μεταξύ άλλων.

 

Με πληροφορίες του Spiegel

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr