Κρεμλίνο: Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του ρώσου πρεσβευτή

Κρεμλίνο: Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του ρώσου πρεσβευτή Facebook Twitter
0

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε ποιος βρίσκεται "πίσω" από τη δολοφονία του ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο, ενώ η Άγκυρα αναφέρει τον εξόριστο τούρκο ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν ως πιθανό υποκινητή της.

 

"Η Μόσχα εκτιμά πως πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της εργασίας της (ρωσο-τουρκικής) ομάδας έρευνας η οποία ξεκίνησε χθες στην Άγκυρα", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

"Δεν πρέπει να καταλήγουμε σε βιαστικά συμπεράσματα όσο η έρευνα δεν έχει προσδιορίσει ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του πρεσβευτή μας", πρόσθεσε.

 

Ο πρεσβευτής Αντρέι Κάρλοφ σκοτώθηκε με εννέα σφαίρες στην πλάτη τη Δευτέρα (προχθές) από έναν νεαρό τούρκο αστυνομικό ηλικίας 22 ετών κατά τα εγκαίνια μιας έκθεσης στην Άγκυρα.

 

Η Τουρκία αποδέχθηκε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, τη συμμετοχή στις έρευνες 18 ρώσων ερευνητών, πρακτόρων των ειδικών υπηρεσιών και διπλωματών που εστάλησαν από τη Μόσχα και συμμετείχαν, στην Άγκυρα, στη νεκροψία της σορού του Αντρέι Κάρλοφ, που επαναπατρίστηκε χθες βράδυ στη Ρωσία.

 

Η δολοφονία του μπροστά στις κάμερες χαρακτηρίστηκε από τη Ρωσία και από την Τουρκία "πρόκληση" με σκοπό να υπονομευτούν οι σχέσεις των δύο χωρών που είχαν μόλις αποκατασταθεί έπειτα από κρίση ενός έτους.

 

Σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε χθες σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι πως "γνωρίζει" ότι το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει εξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, βρίσκεται "πίσω" από τη δολοφονία του πρεσβευτή.

 

Ο δολοφόνος δήλωσε πριν σκοτωθεί ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση για τη συριακή πόλη Χαλέπι.

 

Η κηδεία του ρώσου διπλωμάτη θα γίνει αύριο Πέμπτη παρουσία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

 

Το υπουργείο Εξωτερικών θα υποδεχθεί τη σορό του για έναν τελευταίο φόρο τιμής στον οποίο θα συμμετάσχει ο αρχηγός του κράτους προτού πραγματοποιηθεί η θρησκευτική τελετή στον καθεδρικό του Χριστού Σωτήρα στη Μόσχα και η ταφή.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Προσφέρεται να ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ αν οι ΗΠΑ άρουν τον αποκλεισμό τους

Η πρόταση του Ιράν για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ με αντάλλαγμα την άρση του αμερικανικού αποκλεισμού και τον τερματισμό του πολέμου εντείνει το γεωπολιτικό αδιέξοδο και προκαλεί νέα αναταραχή στις διεθνείς αγορές ενέργειας
THE LIFO TEAM
Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν είμαι παιδεραστής» - Εκνευρισμός Τραμπ με αναφορά στο μανιφέστο του δράστη των πυροβολισμών

Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM