Κουλέμπα: Η Ουκρανία ζητά άμεσα από το Βερολίνο πυρομαχικά και εκπαίδευση πιλότων

Κουλέμπα: Η Ουκρανία ζητά άμεσα από το Βερολίνο πυρομαχικά και εκπαίδευση πιλότων Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, ζητά από τη γερμανική κυβέρνηση να επιταχύνει τις παραδόσεις πυρομαχικών και να αρχίσει να εκπαιδεύει Ουκρανούς πιλότους σε μαχητικά αεροσκάφη δυτικών τύπων.

Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Bild am Sonntag» που κυκλοφορεί σήμερα, αναφέρει πως οι ελλείψεις πυρομαχικών, ειδικά του πυροβολικού, είναι το «υπ’ αριθμόν ένα» πρόβλημα στην προσπάθεια των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων να απωθήσουν τα στρατεύματα της Ρωσίας

Ο Κουλέμπα υπογραμμίζει πως οι γερμανικές κατασκευάστριες όπλων τον διαβεβαίωσαν κατά τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια τον περασμένο μήνα πως είναι έτοιμες να κάνουν παραδόσεις, αλλά περιμένουν η κυβέρνηση να υπογράψει συμβάσεις.

«Το πρόβλημα επομένως έγκειται στην κυβέρνηση», κρίνει ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας.

Ο Κουλέμπα αναφέρει πως δεν αναμένει να δοθούν άμεσα στη χώρα του δυτικά αεροσκάφη, όπως ζητεί το Κίεβο εδώ και καιρό όμως, προσθέτει, πως πρέπει να αρχίσει η εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων το ταχύτερο, ώστε να είναι έτοιμοι μόλις ληφθεί απόφαση.

Αν η Γερμανία εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους θα στείλει «σαφές μήνυμα για την πολιτική δέσμευσή της», προσθέτει.

Ο Ντμίτρο Κουλέμπα διαβεβαιώνει δε, πως ο ουκρανικός στρατός θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την Μπαχμούτ, πόλη που έχει μετατραπεί στο επίκεντρο των μαχών στο Ντονμπάς τους τελευταίους έξι μήνες.

«Αν αποσυρόμασταν από την Μπαχμούτ, τι θα άλλαζε; Η Ρωσία θα την καταλάμβανε και μετά θα συνέχιζε την επίθεση εναντίον της Τσάσιβ Γιαρ, και κάθε πόλη μετά την Μπαχμούτ θα είχε την ίδια τύχη» λέει.

Ερωτηθείς για πόσο ακόμη οι ουκρανικές δυνάμεις θα μπορέσουν να κρατήσουν την πόλη, αποφεύγει να δώσει συγκεκριμένη απάντηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν ανησύχησα» - Ο Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τα λεπτά των πυροβολισμών στο Washington Hilton

Η συνέντευξή του για το συμβάν – Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM