Κορωνοϊός: Σχεδόν 12 εκατ. Βρετανοί δυσκολεύονται να πληρώσουν λογαριασμούς και δάνεια

Κορωνοϊός: Σχεδόν 12 εκατ. Βρετανοί δυσκολεύονται να πληρώσουν λογαριασμούς και δάνεια Facebook Twitter
EPA
0

Περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία θα δυσκολευθούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και τα δάνειά τους λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού στην οικονομία, σύμφωνα με έρευνα του Financial Conduct Authority.

Η έρευνα, που διεξήχθη τον Ιούλιο και δημοσιεύθηκε σήμερα, βρήκε ότι 12 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία έχουν μικρή οικονομική ανθεκτικότητα και το ένα έκτο εξ αυτών κατέστησαν οικονομικά ευάλωτοι από τον Φεβρουάριο, μετά την επιβολή lockdown για τον έλεγχο της επιδημίας covid-19 το οποίο μείωσε δραστικά τα εισοδήματα και οδήγησε σε μειώσεις θέσεων εργασίας.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 7.000 άνθρωποι, έδειξε ότι σχεδόν το ένα τρίτο των ενηλίκων είδε τα εισοδήματά του να μειώνονται, ενώ το εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε κατά ένα τέταρτο κατά μέσο όρο. Οι οικονομικές επιπτώσεις είναι χειρότερες για όσους ανήκουν σε εθνοτικές μειονότητες και μεταξύ των μαύρων, με το 37% εξ αυτών να δηλώνει ότι τα εισοδήματά του συρρικνώθηκαν.

Περισσότερο από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων, οι οποίοι είχαν ήδη χαμηλή οικονομική ανθεκτικότητα και είχαν στεγαστικά δάνεια, δήλωσαν ότι είναι πιθανό να καθυστερήσουν τις δόσεις των δανείων τους, ενώ το 42% όσων νοικιάζουν σπίτι δήλωσε ότι ανησυχεί ότι θα καθυστερήσει στην πληρωμή των υποχρεώσεών του.

Το 36% των ερωτηθέντων απάντησε ότι φοβάται ότι θα καθυστερήσει την καταβολή των δόσεων για δάνεια ή πιστωτικές κάρτες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM