Η Βόρεια Ιρλανδία μπαίνει σε καθεστώς lockdown διάρκειας έξι εβδομάδων από τις 26 Δεκεμβρίου.

 

Όπως ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης Μισέλ Ο΄Νιλ, η απόφαση πάρθηκε μετά την αύξηση των κρουσμάτων από κορωνοϊό στην περιφέρεια.

 

Οι νέοι περιορισμοί περιλαμβάνουν το κλείσιμο όλων των καταστημάτων που εμπορεύονται μη απαραίτητα είδη, καθώς και το κλείσιμο των παμπ, των μπαρ και των εστιατορίων εκτός από τις υπηρεσίες παράδοσης σε πακέτο, όπως διευκρίνισε στους δημοσιογράφους.

 

«Θα είναι απογοητευτικό για πολλούς, αλλά νομίζω ότι πολλοί το περίμεναν. Είναι πολύ σαφές ότι χρειαζόμαστε επείγουσα παρέμβαση. Νομίζω ότι αυτή είναι η σωστή απόφαση της εκτελεστικής εξουσίας», πρόσθεσε.

 

Η Ουαλία ανακοίνωσε παρόμοιους περιορισμούς, οι οποίοι ξεκινούν στις 24 Δεκεμβρίου.

 

Οι εξελίξεις ήρθαν καθώς η πανδημία κόστισε 12 ακόμα ζωές στην περιοχή, αυξάνοντας τον αριθμό των θανάτων σε 1.154. Επίσης, καταγράφηκαν επιπλέον 656 κρούσματα, μια απότομη αύξηση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

 

Οι αρχές στο Δουβλίνο συμφώνησαν να δανείσουν παραϊατρικό προσωπικό από την εθνική υπηρεσία ασθενοφόρων της Ιρλανδίας στην υπηρεσία ασθενοφόρων της Βόρειας Ιρλανδίας (NIAS), προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει την υγειονομική πίεση.

 

Με πληροφορίες του Guardian/Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr