Κορωνοϊός - Ρίο ντε Τζανέιρο: Αναβάλλεται επ' αόριστον η παρέλαση για το Καρναβάλι του 2021

Κορωνοϊός - Ρίο ντε Τζανέιρο: Αναβάλλεται επ' αόριστον η παρέλαση για το Καρναβάλι του 2021 Facebook Twitter
0

Η διάσημη παρέλαση για το Καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον επόμενο Φεβρουάριο, αναβάλλεται επ' αόριστον, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Οι σχολές σάμπα που συμμετείχαν στην φημισμένη παρέλαση είχαν προειδοποιήσει προηγουμένως ότι θα ήταν δύσκολο να οργανωθούν χωρίς εμβόλιο. Το καρναβάλι του Ρίο προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, αλλά η Βραζιλία είναι μια από τις χώρες που  πλήττονται περισσότερο από την πανδημία με 4,5 εκατομμύρια κρούσματα και περισσότερους από 138.000 θανάτους.


Ο Jorge Castanheira, πρόεδρος της samba Liesa είπε ότι οι σχολές δεν θα έχουν χρόνο να προετοιμαστούν ή να οργανωθούν για την εκδήλωση του Φεβρουαρίου. «Αναζητούμε μια εναλλακτική λύση, κάτι που μπορούμε να κάνουμε όταν είναι ασφαλές. Αλλά, δεν είμαστε αρκετά σίγουροι για να ορίσουμε μια ημερομηνία», είπε.

Η ανακοίνωση ισχύει για την επίσημη καρναβαλική εκδήλωση, αλλά δεν ισχύει για τα τοπικά street party που πραγματοποιούνται ταυτόχρονα. Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν θα επιτραπεί η πραγματοποίησή τους.


Υπάρχει ανησυχία ότι ο οικονομικός αντίκτυπος θα μπορούσε να πλήξει πολλές οικογένειες που εξαρτώνται από το Καρναβάλι για το εισόδημά τους. Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περίπου το 8% του ΑΕΠ της Βραζιλίας.


Η Βραζιλία εξακολουθεί να καταγράφει χιλιάδες νέες μολύνσεις καθημερινά. Την Πέμπτη η χώρα κατέγραψε 32.817 κρούσματα και 831 θανάτους ενώ ο Πρόεδρος Μπολσονάρου απορρίπτει σθεναρά την κριτική εναντίον του για τον χειρισμό της πανδημίας και κατηγορεί τα μέσα ενημέρωσης ότι προκάλεσαν πανικό και «πολιτικοποίησαν» την πανδημία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ