Κορωνοϊός: Οι θάνατοι στη Λατινική Αμερική ξεπέρασαν αυτούς στη βόρεια Αμερική

Κορωνοϊός: Οι θάνατοι στη Λατινική Αμερική ξεπέρασαν αυτούς στη βόρεια Αμερική Facebook Twitter
0

Ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στη Λατινική Αμερική ξεπέρασε, για πρώτη φορά, τον απολογισμό στη βόρεια Αμερική, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters. 

Έως τη νύχτα της Δευτέρας στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική είχαν καταγραφεί περίπου 146.000 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, έναντι 144.000 και πλέον στις ΗΠΑ και στον Καναδά, με βάση τους επίσημους απολογισμούς των κυβερνήσεων.

Τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην Αμερική καταγράφηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου, μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα, πρώτα στον Καναδά, κατόπιν στις ΗΠΑ και στο Μεξικό.

Κορωνοϊός: Οι θάνατοι στη Λατινική Αμερική ξεπέρασαν αυτούς στη βόρεια Αμερική Facebook Twitter

Αρχικά, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς κατέγραφαν ταχύτερη εξάπλωση των κρουσμάτων μόλυνσης. Όμως η Λατινική Αμερική δυσκολεύθηκε πολύ να ελέγξει την κατάσταση όταν η πανδημία ξέφυγε από πιο πλούσιες συνοικίες των πόλεών της, όπου εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα, μεταξύ ανθρώπων που είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Ο προβληματικός συνδυασμός της μεγάλης φτώχειας, της δουλειάς στην παραοικονομία και των αδυναμιών των συστημάτων υγείας, ειδικά στις πιο απομονωμένες περιοχές, συνέβαλε στην κρίση.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς στον κόσμο εξαιτίας της (135.489, κατά την καταμέτρηση του Reuters ως τις 05:00 ώρα Ελλάδας), ακολουθούμενη από τη Βραζιλία (72.833). Το Μεξικό και το Περού συγκαταλέγονται στη δεκάδα των κρατών που θρηνούν τους περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο, ενώ Χιλή, Κολομβία και Ισημερινός καταγράφουν πάνω από 5.000 θανάτους.

Πλέον η περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής βρίσκεται στη δεύτερη θέση ως προς τον αριθμό θυμάτων, πίσω μόνο από την Ευρώπη.

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε διεθνές επίπεδο ξεπέρασαν τα 13 εκατομμύρια χθες Δευτέρα, με την πανδημία να εξαπλώνεται με τον ταχύτερο ρυθμό στη Λατινική Αμερική, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της νόσου COVID-19 κοντεύουν τους 570.000.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από διεθνείς φοιτητές λόγω Τραμπ

Διεθνή / Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από φοιτητές λόγω Τραμπ

Οι νέες πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ προκαλούν μαζική φυγή διεθνών φοιτητών από τις ΗΠΑ, με τα πανεπιστήμια να χάνουν έως και $1 δισ. σε δίδακτρα - Ποιες σχολές πλήττονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM
Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Διεθνή / Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Το λιμάνι του Ρότερνταμ προετοιμάζεται για ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση, διαθέτοντας χώρο για πολεμικά πλοία και κρίσιμα εφόδια - Πώς η Ευρώπη αναδιαμορφώνει την αμυντική της στρατηγική
LIFO NEWSROOM
Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM
Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Διεθνή / Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μετατρέψει τα ερείπια της Ράφα σε «ανθρωπιστική πόλη» υπό στρατιωτικό έλεγχο – Νομικοί κάνουν λόγο για σχέδιο εγκλεισμού και εκτοπισμού ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Ιδιαίτερα τραγική από τις πλημμύρες στο Τέξας ήταν η κατάσταση στο Camp Mystic, μια κατασκήνωση χριστιανικής οργάνωσης για κορίτσια - Διαμαρτυρίες για την έλλειψη έγκαιρης ειδοποίησης - Εκκλήσεις για σύγχρονα συστήματα συναγερμού
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM