Κορωνοϊός: Κομμένες και οι βόλτες με τα σκυλιά στη Σερβία - Οργή για την απόφαση

Κορωνοϊός: Κομμένες και οι βόλτες με τα σκυλιά στη Σερβία - Οργή για την απόφαση Facebook Twitter
0

Οι ιδιοκτήτες σκύλων στη Σερβία είναι εξαγριωμένοι από την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει ακόμη και μια σύντομη βόλτα με τα κατοικίδιά τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, ως μέτρο για να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν γεμίσει με μηνύματα τα social media, προειδοποιώντας ότι η απαγόρευση θα μπορούσε να βλάψει την υγεία των σκυλιών τους και να προκαλέσει στρες τόσο για τα ζώα όσο και για τους ιδιοκτήτες τους.

Ο κτηνίατρος Nenad Milojkovic είπε ότι τα δικαιώματα προστασίας των ζώων δοκιμάζονται σε μια κοινωνία σε δύσκολους καιρούς όπως μια πανδημία. Είπε ότι η παράκαμψη του βραδινού περιπάτου θα μπορούσε να επιδεινώσει την κατάσταση για τα σκυλιά με προβλήματα ούρησης και να «επιδεινώσει τις βασικές συνθήκες υγιεινής στα σπίτια των ανθρώπων».

Η κυβέρνηση της Σερβίας έλαβε και ανακοίνωσε το νέο μέτρο το Σάββατο, ανακαλώντας την έως τώρα απόφαση που επέτρεπε βόλτες 20 λεπτών μεταξύ οκτώ και 9 το βράδυ, για τους ιδιοκτήτες και τους σκύλους τους.

Η Σερβία έχει επιβάλει μερικά από τα πιο σκληρά μέτρα στην Ευρώπη κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους απαγόρευσης της μετακίνησης ατόμων άνω των 65 ετών και της απαγόρευσης μετακινήσεων από τις 5 μ.μ. μέχρι τις 5 π.μ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μίντλετον: Άγνωστο αν θα παραστεί στη δεξίωση προς τιμήν του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας στο Μπάκιγχαμ 

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Άγνωστο αν θα παραστεί στη δεξίωση προς τιμήν του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας στο Μπάκιγχαμ 

Επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία πραγματοποιούν ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο και η αυτοκράτειρα Μασάκο - Την Τρίτη θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν τους ο Βρετανός μονάρχης 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ