Κορωνοϊός: Η πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας εθελόντρια σε νοσοκομείο

Κορωνοϊός: Η πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας εθελόντρια σε νοσοκομείο Facebook Twitter
0

Η πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας θέλησε να συνδράμει στην προσπάθεια ανακούφισης της χώρας της από την πανδημία κορωνοϊού με εθελοντική εργασία.

Όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της σουηδικής βασιλικής οικογένειας, η πριγκίπισσα ολοκλήρωσε ένα online σεμινάριο ώστε να είναι σε θέση να βοηθήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας και ήδη έχει ενταχθεί εθελοντικά στο προσωπικό του νοσοκομείου Sophiahemmet.

Το μάθημα τού πανεπιστημίου Sophia Hemmet Högskola περιλάμβανε το πώς να ενημερώνει κανείς τους ασθενείς, αλλά και τις οικογένειες και τους φίλους τους, πώς να καθαρίζει και να απολυμαίνει τον προστατευτικό εξοπλισμό και πώς να διεκπεραιώνει διάφορες διαχειριστικές δουλειές.

Όπως διευκρίνισε άνθρωπος του γραφείου Τύπου του Παλατιού, η πριγκίπισσα, παρότι δεν θα έρθει σε άμεση επαφή με ασθενείς του κορωνοϊού, θα εργάζεται ως προσωπικό σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς.

Κορωνοϊός: Η πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας εθελόντρια σε νοσοκομείο Facebook Twitter

Κορωνοϊός: Η πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας εθελόντρια σε νοσοκομείο Facebook Twitter

Η Σοφία, πρώην μοντέλο, παντρεύτηκε τον γιο του βασιλιά Καρόλου Γουσταύου και της βασίλισσας Σίλβια της Σουηδίας το 2015.

Ο σύζυγός της, πρίγκιπας Κάρολος-Φίλιππος, είναι 4ος στη διαδοχή του σουηδικού θρόνου - μετά την αδερφή του πριγκίπισσα Βικτόρια και την ανιψιά του και τον ανιψιό του, πριγκίπισσα Εστέλ και πρίγκιπα Όσκαρ.

Σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), η Σουηδία μετρά πάνω από 1.200 θανάτους και περίπου 12.000 επιβεβαιωμένα κρουσματα. Μόνο χθες, Μεγάλη Πέμπτη, οι νεκροί του Covid-19 ήταν 170, ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός μέχρι στιγμής. 

Με πληροφορίες από Hola

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ