Κορωνοϊός: Το Χονγκ Κονγκ ξεμένει από φέρετρα, κάποιοι στρέφονται σε «οικολογικά»

Κορωνοϊός: Το Χονγκ Κονγκ ξεμένει από φέρετρα, κάποιοι στρέφονται σε «οικολογικά» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η πιο φονική έξαρση του κορωνοϊού στο Χονγκ Κονγκ έχει στοιχίσει περίπου 6.000 ανθρώπινες ζωές φέτος και πλέον η πόλη ξεμένει από φέρετρα. 

Οι αρχές πασχίζουν να παραγγείλουν περισσότερα και η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι 1.200 παραδόθηκαν στην πόλη την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ θα ακολουθήσουν περισσότερα. Η αποτέφρωση είναι κοινή πρακτική στο Χονγκ Κονγκ, ενώ τα φέρετρα συνήθως είναι ξύλινα ή από υποκατάστατο ξύλου. 

Για να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις, λόγω της πανδημίας, κάποιες εταιρείες προσφέρουν εναλλακτικές, όπως φιλικά προς το περιβάλλον φέρετρα από χαρτόνι. Η LifeArt Asia φτιάχνει φέρετρα από χαρτόνι, από ανακυκλωμένες ίνες ξύλου, και οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν τα σχέδιο που θα έχουν στο εξωτερικό τους. Στο εργοστάσιο της εταιρείας μπορούν να κατασκευαστούν έως 50 την ημέρα. 

Ακόμη υπάρχει κάποιος δισταγμός απέναντι στα φέρετρα από χαρτόνι, παραδέχθηκε ο CEO της εταιρείας, Γουίλσον Τονγκ. «Νιώθουν ότι είναι λίγο ντροπιαστικό να χρησιμοποιήσουν τα λεγόμενα χάρτινα φέρετρα. Αισθάνονται ότι δεν δείχνει μεγάλο σεβασμό στους αγαπημένους τους», δήλωσε στο Associated Press. 

Όμως, συμπλήρωσε, η εταιρεία έχει σχέδια που μπορούν να αντικατοπτρίζουν τη θρησκεία ή τα χόμπι του νεκρού, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής του χρώματος του φέρετρου. «Οπότε είναι πάνω από αρκετές οι επιλογές και έτσι μπορούν να εξατομικεύσουν την κηδεία και να πουν ένα πιο “ευχάριστο” αντίο, χωρίς τον φόβο του θανάτου», έκρινε. 

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι τα φέρετρα από χαρτόνι που κατασκευάζει, όταν καούν κατά τη διάρκεια της αποτέφρωσης, εκπέμπουν 87% λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου σε σύγκριση με τα ξύλινα ή εκείνα από υποκατάστατο ξύλου. Κάθε ένα της LifeArt ζυγίζει περίπου 10,5 κιλά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για νεκρό έως 200 κιλά.

Το Χονγκ Κονγκ ανέφερε κατά μέσο όρο 200 θανάτους την ημέρα την τελευταία εβδομάδα, καθώς πολλοί ηλικιωμένοι πολίτες που ήταν ανεμβολίαστοι καταλήγουν λόγω κορωνοϊού. Η έξαρση έχει προκαλέσει πίεση στα νεκροτομεία και χρησιμοποιούνται κοντέινερ ψυγεία για την προσωρινή φύλαξη των σορών. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ