Κορωνοϊός: 4 δισ. μάσκες και τεράστια ποσότητα ιατρικού εξοπλισμού έχει πουλήσει η Κίνα

Κορωνοϊός: 4 δισ. μάσκες και τεράστια ποσότητα ιατρικού εξοπλισμού έχει πουλήσει η Κίνα Facebook Twitter
0

Η Κίνα έχει πουλήσει σχεδόν 4 δισεκατομμύρια μάσκες σε ξένες χώρες, που δίνουν μάχη κατά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, έγινε σήμερα γνωστό από τις κινεζικές αρχές.

Οι αριθμοί αυτοί καλύπτουν το διάστημα από τις αρχές Μαρτίου έως σήμερα.Παρά την μείωση του αριθμού των κρουσμάτων στην κινεζική επικράτεια, το Πεκίνο προέτρεψε τα εργοστάσια να αυξήσουν την παραγωγή ιατρικών εξοπλισμών τη στιγμή που άλλες χώρες αντιμετωπίζουν ελλείψεις.

Από την 1η Μαρτίου, η Κίνα έχει εξάγει προς 50 και πλέον χώρες 3,86 δισεκατομμύρια μάσκες, 37,5 εκατομμύρια στολές προστασίας, 16.000 αναπνευστήρες και 2,84 εκατομμύρια σετ ανίχνευσης του Covid-19, δήλωσε η Γιν Χάι, εκπρόσωπος των τελενειακών υπηρεσιών.

Συνολικά, οι εξαγωγές αυτές υπολογίζονται σε 10,2 δισεκατομμύρια γουάν (1,33 δισεκατομμύρια ευρώ).

Ορισμένες χώρες, εντούτοις, διαμαρτύρονται για την ποιότητα του ιατρικού εξοπλισμού που εισάγουν από την Κίνα. Σε αυτό το πλαίσιο και η Ολλανδία ανακοίνωσε την 28η Μαρτίου την ανάκληση 600.000 μασκών που προέρχονταν από ένα φορτίο 1,3 εκατομμυρίων από την Κίνα, διότι δεν ανταποκρίνονταν στα πρότυπα ποιότητας, δεν έκλειναν σωστά στο πρόσωπο και είχαν φίλτρα που δεν λειτουργούσαν σωστά.

Η Κίνα απάντησε ότι ο κατασκευαστής είχε «με σαφήνεια εξηγήσει ότι οι μάσκες δεν ήταν χειρουργικές». Κινέζοι αξιωματούχοι αντέκρουσαν σήμερα τις πληροφορίες μέσων ενημέρωσης σχετικά με την ποιότητα του ιατρικού εξοπλισμού που παράγεται στην Κίνα διαβεβαιώνοντας ότι δεν «αντικατοπτρίζουν την πληρότητα των γεγονότων».

«Στην πραγματικότητα υφίστανται διάφοροι παράγοντες, όπως το γεγονός ότι η Κίνα έχει πρότυπα και συνήθειες χρήσης διαφορετικά από άλλες χώρες. Μια ακατάλληλη χρήση μπορεί να εγείρει αμφιβολίες για την ποιότητα» σημειώνει ο Γιανγκ Φαν, υπεύθυνος του υπουργείου Εμπορίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Διεθνή / Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Η Κέιτλιν Τζένερ αποκάλυψε ότι το ανανεωμένο αμερικανικό διαβατήριό της εκδόθηκε με ανδρική ένδειξη φύλου, παρότι τα έγγραφά της είχαν αλλάξει εδώ και χρόνια, και ότι ζήτησε βοήθεια από τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να πάρει απάντηση. Η υπόθεση φωτίζει πώς η νέα πολιτική των ΗΠΑ για τα διαβατήρια αγγίζει ακόμη και τρανς πρόσωπα που τον έχουν στηρίξει.
THE LIFO TEAM
Καναδός γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ειδήσεις / Γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ο Καναδός πορνοστάρ υποστηρίζει ότι κρατήθηκε επί ώρες από αμερικανούς τελωνειακούς στο αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τις ΗΠΑ για μία δεκαετία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Ρίσκο και ευκαιρία: Οι δύο εκεχειρίες που μπορεί να ενισχύσουν τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Οι διπλωματικές διεργασίες έχουν ξεκινήσει και φαίνεται να αποκτούν δυναμική, όμως τα βαθιά γεωπολιτικά ζητήματα που χωρίζουν τις εμπλεκόμενες πλευρές καθιστούν το αποτέλεσμα αβέβαιο
THE LIFO TEAM
FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM