Κορωνοϊός: 4 δισ. μάσκες και τεράστια ποσότητα ιατρικού εξοπλισμού έχει πουλήσει η Κίνα

Κορωνοϊός: 4 δισ. μάσκες και τεράστια ποσότητα ιατρικού εξοπλισμού έχει πουλήσει η Κίνα Facebook Twitter
0

Η Κίνα έχει πουλήσει σχεδόν 4 δισεκατομμύρια μάσκες σε ξένες χώρες, που δίνουν μάχη κατά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, έγινε σήμερα γνωστό από τις κινεζικές αρχές.

Οι αριθμοί αυτοί καλύπτουν το διάστημα από τις αρχές Μαρτίου έως σήμερα.Παρά την μείωση του αριθμού των κρουσμάτων στην κινεζική επικράτεια, το Πεκίνο προέτρεψε τα εργοστάσια να αυξήσουν την παραγωγή ιατρικών εξοπλισμών τη στιγμή που άλλες χώρες αντιμετωπίζουν ελλείψεις.

Από την 1η Μαρτίου, η Κίνα έχει εξάγει προς 50 και πλέον χώρες 3,86 δισεκατομμύρια μάσκες, 37,5 εκατομμύρια στολές προστασίας, 16.000 αναπνευστήρες και 2,84 εκατομμύρια σετ ανίχνευσης του Covid-19, δήλωσε η Γιν Χάι, εκπρόσωπος των τελενειακών υπηρεσιών.

Συνολικά, οι εξαγωγές αυτές υπολογίζονται σε 10,2 δισεκατομμύρια γουάν (1,33 δισεκατομμύρια ευρώ).

Ορισμένες χώρες, εντούτοις, διαμαρτύρονται για την ποιότητα του ιατρικού εξοπλισμού που εισάγουν από την Κίνα. Σε αυτό το πλαίσιο και η Ολλανδία ανακοίνωσε την 28η Μαρτίου την ανάκληση 600.000 μασκών που προέρχονταν από ένα φορτίο 1,3 εκατομμυρίων από την Κίνα, διότι δεν ανταποκρίνονταν στα πρότυπα ποιότητας, δεν έκλειναν σωστά στο πρόσωπο και είχαν φίλτρα που δεν λειτουργούσαν σωστά.

Η Κίνα απάντησε ότι ο κατασκευαστής είχε «με σαφήνεια εξηγήσει ότι οι μάσκες δεν ήταν χειρουργικές». Κινέζοι αξιωματούχοι αντέκρουσαν σήμερα τις πληροφορίες μέσων ενημέρωσης σχετικά με την ποιότητα του ιατρικού εξοπλισμού που παράγεται στην Κίνα διαβεβαιώνοντας ότι δεν «αντικατοπτρίζουν την πληρότητα των γεγονότων».

«Στην πραγματικότητα υφίστανται διάφοροι παράγοντες, όπως το γεγονός ότι η Κίνα έχει πρότυπα και συνήθειες χρήσης διαφορετικά από άλλες χώρες. Μια ακατάλληλη χρήση μπορεί να εγείρει αμφιβολίες για την ποιότητα» σημειώνει ο Γιανγκ Φαν, υπεύθυνος του υπουργείου Εμπορίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΗΠΑ

Διεθνή / Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Η χώρα της Καραϊβικής έχει υποστεί τρία μεγάλα μπλακ άουτ αυτόν τον μήνα, καθώς το εμπάργκο καυσίμων από τις ΗΠΑ έχει περιορίσει τις εισαγωγές πετρελαίου, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων
THE LIFO TEAM
ΤΣΕΛΣΙ ΚΗΠΟΣ ΗΔΟΝΗ

Διεθνή / «Κήπος της ηδονής» στο Τσέλσι: Η πρόταση της Βασιλικής Κηπουρικής Εταιρείας που αιφνιδίασε

Εμπνευσμένος από τη θεά Αφροδίτη και χρηματοδοτούμενος από εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών, ο κήπος του φετινού Chelsea Flower Show ενδέχεται να προκαλέσει «σοκ» στους επισκέπτες, γράφει ο Guardian
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ REUTERS ΕΡΤ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Αναλυτής του Reuters στα ελληνικά: «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τρελός πρόεδρος και κάνει τρελά πράγματα»

«Ίσως απλώς φύγει από το χάλι που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, δεν ξέρεις τι να πιστέψεις, λέει τρία διαφορετικά πράγματα μέσα σε μια ώρα που όλα είναι αντιφατικά μεταξύ τους», είπε ο Hugo Dixon στην ΕΡΤ
THE LIFO TEAM