Κορωνοϊός: 4 δισ. μάσκες και τεράστια ποσότητα ιατρικού εξοπλισμού έχει πουλήσει η Κίνα

Κορωνοϊός: 4 δισ. μάσκες και τεράστια ποσότητα ιατρικού εξοπλισμού έχει πουλήσει η Κίνα Facebook Twitter
0

Η Κίνα έχει πουλήσει σχεδόν 4 δισεκατομμύρια μάσκες σε ξένες χώρες, που δίνουν μάχη κατά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, έγινε σήμερα γνωστό από τις κινεζικές αρχές.

Οι αριθμοί αυτοί καλύπτουν το διάστημα από τις αρχές Μαρτίου έως σήμερα.Παρά την μείωση του αριθμού των κρουσμάτων στην κινεζική επικράτεια, το Πεκίνο προέτρεψε τα εργοστάσια να αυξήσουν την παραγωγή ιατρικών εξοπλισμών τη στιγμή που άλλες χώρες αντιμετωπίζουν ελλείψεις.

Από την 1η Μαρτίου, η Κίνα έχει εξάγει προς 50 και πλέον χώρες 3,86 δισεκατομμύρια μάσκες, 37,5 εκατομμύρια στολές προστασίας, 16.000 αναπνευστήρες και 2,84 εκατομμύρια σετ ανίχνευσης του Covid-19, δήλωσε η Γιν Χάι, εκπρόσωπος των τελενειακών υπηρεσιών.

Συνολικά, οι εξαγωγές αυτές υπολογίζονται σε 10,2 δισεκατομμύρια γουάν (1,33 δισεκατομμύρια ευρώ).

Ορισμένες χώρες, εντούτοις, διαμαρτύρονται για την ποιότητα του ιατρικού εξοπλισμού που εισάγουν από την Κίνα. Σε αυτό το πλαίσιο και η Ολλανδία ανακοίνωσε την 28η Μαρτίου την ανάκληση 600.000 μασκών που προέρχονταν από ένα φορτίο 1,3 εκατομμυρίων από την Κίνα, διότι δεν ανταποκρίνονταν στα πρότυπα ποιότητας, δεν έκλειναν σωστά στο πρόσωπο και είχαν φίλτρα που δεν λειτουργούσαν σωστά.

Η Κίνα απάντησε ότι ο κατασκευαστής είχε «με σαφήνεια εξηγήσει ότι οι μάσκες δεν ήταν χειρουργικές». Κινέζοι αξιωματούχοι αντέκρουσαν σήμερα τις πληροφορίες μέσων ενημέρωσης σχετικά με την ποιότητα του ιατρικού εξοπλισμού που παράγεται στην Κίνα διαβεβαιώνοντας ότι δεν «αντικατοπτρίζουν την πληρότητα των γεγονότων».

«Στην πραγματικότητα υφίστανται διάφοροι παράγοντες, όπως το γεγονός ότι η Κίνα έχει πρότυπα και συνήθειες χρήσης διαφορετικά από άλλες χώρες. Μια ακατάλληλη χρήση μπορεί να εγείρει αμφιβολίες για την ποιότητα» σημειώνει ο Γιανγκ Φαν, υπεύθυνος του υπουργείου Εμπορίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

Διεθνή / Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

«Τώρα είμαι μόνος. Κάθομαι μόνος στο δωμάτιό μου, δεν μιλάω με τη γυναίκα ή το παιδί μου. Θέλω απλώς να είμαι μόνος στο σπίτι», είπε, μεταξύ άλλων, ο Viswashkumar Ramesh
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο που δείχνει την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Διεθνή / Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο με την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Η Yifat Tomer-Yerushalmi συνελήφθη για κατάχρηση εξουσίας, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών από δημόσιο λειτουργό, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα του ήταν «δύσκολο» να στηρίξει οικονομικά τη Νέα Υόρκη εάν ο Μαντάνι εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Τραμπ για Μαμντάνι: «Εάν έχεις έναν κομμουνιστή να διοικεί τη Νέα Υόρκη, το μόνο που κάνεις είναι να πετάς τα λεφτά σου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως δεν είναι οπαδός του βασικού αντιπάλου του Μαμντάνι, «αλλά αν η επιλογή είναι ανάμεσα σε έναν κακό Δημοκρατικό και έναν κομμουνιστή, θα διαλέγω πάντα τον κακό Δημοκρατικό»
LIFO NEWSROOM
Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

Διεθνή / Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

«Όπως λέγαμε από την πρώτη ημέρα, αυτή η αγωγή των 400 εκατομμυρίων ήταν ένα κατασκεύασμα, και το Δικαστήριο το αντιλήφθηκε αμέσως», δήλωσαν οι δικηγόροι της Μπλέικ Λάιβλι
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM
Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
Βίντεο δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν σεξουαλικά Παλαιστίνιο κρατούμενο

Διεθνή / Παραιτήθηκε η Ισραηλινή αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή βίντεο με κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου

Το υλικό, που δημοσιοποίησε το CNN, φέρεται να δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν βάναυσα έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο τον Ιούλιο του 2024
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM