Κοροναϊός: Απόδραση από την καραντίνα στη Ρωσία- Την πήγαν στα δικαστήρια

Κοροναϊός: Απόδραση από την καραντίνα στη Ρωσία- Την πήγαν στα δικαστήρια Facebook Twitter
Ρωσίδα το έσκασε από την καραντίνα για τον νέο κοροναϊό (Πηγή φωτό EPA)
0

Μια γυναίκα στη Ρωσία, που ήταν σε καραντίνα για τον νέο κοροναϊό, «απέδρασε», αλλά αναγκάστηκε να επιστρέψει, με δικαστική εντολή.

Η Άλα Αλίνα είχε μπει σε καραντίνα σε νοσοκομείο στην Αγία Πετρούπολη, όταν ανέφερε ότι πονούσε ο λαιμός της, έπειτα από ταξίδι της στην Κίνα τον προηγούμενο μήνα. Στο Instagram, η Ρωσίδα περιέγραψε πώς βραχυκύκλωσε την ηλεκτρονική κλειδαριά στην πόρτα του δωματίου που ήταν, προκειμένου να αποδράσει. Επίσης, ανέφερε ότι δεν της επέτρεπαν να φύγει, παρότι οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είναι υγιής.

Η απόδραση της Ρωσίδας δημιούργησε ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα και την αυστηρότητα των μέτρων καραντίνας στη χώρα. Επιπλέον, είχε συνέπεια να κάνει μήνυση εναντίον της ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Αγίας Πετρούπολης, επειδή αψήφησε τους κανόνες της καραντίνας και έθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Το δικαστήριο αποφάσισε την υποχρεωτική νοσηλεία της και ο δικηγόρος της, Βιτάλι Τσερκάσοφ, δήλωσε ότι θα κάνει έφεση. Σύμφωνα με τον ίδιο, απαιτείται να βγουν αρνητικά στον νέο κοροναϊό τρία τεστ, αλλά δεν διευκρίνισε το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για αυτό.

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, η Αλίνα είναι σε καλή διάθεση, παρά την επιστροφή στην καραντίνα. «Έχει ό,τι χρειάζεται στο δωμάτιό της, ακόμη και τηλεόραση, που πριν δεν είχε. Προς το παρών είναι ικανοποιημένη με τις συνθήκες», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από το Reuters

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια αλλάζει τόσο το ποσοστό των νέων ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως γκέι ή bisexual, αλλά και το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
NEWSROOM