Κορίτσι 2 ετών χτυπήθηκε από μπάλα σε αγώνα μπέιζμπολ και υπέστη μόνιμη εγκεφαλική βλάβη

Κορίτσι 2 ετών χτυπήθηκε από μπάλα σε αγώνα μπέιζμπολ και υπέστη μόνιμη εγκεφαλική βλάβη Facebook Twitter
0

Ένα κορίτσι ηλικίας δύο ετών που οι γονείς του πήραν μαζί τους σε αγώνα μπέιζμπολ, στο Χιούστον, χτυπήθηκε στο κεφάλι από μπάλα κατά τη διάρκεια αγώνα και υπέστη μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.

Το περιστατικό συνέβη σε αγώνα μεταξύ των ομάδων Houston Astros και Chicago Cubs, και σύμφωνα με τον δικηγόρο Richard Mithoff, το παιδί, του οποίου το όνομα δεν αποκαλύφθηκε, συνεχίζει να νοσηλεύεται με εγκεφαλική κάκωση από τον περασμένο Μάιο. Επίσης λόγω του σοβαρού τραυματισμού, το κορίτσι κινδυνεύει με κρίσεις ενδεχομένως για την υπόλοιπη ζωή της. «Υπέστη βλάβη σε ένα μέρος του εγκεφάλου της και είναι μόνιμη. Ενδεχομένως θα υπόκειται σε κρίσεις και αυτή την στιγμή παίρνει φαρμακευτική αγωγή, και θα παραμείνει μάλλον για όλη την ζωή της. Αυτό μπορεί να λυθεί ή και όχι», είπε ο ίδιος. 


Ο δικηγόρος ανέφερε επίσης πως το κορίτσι, το οποίο χτύπησε μπαλιά του Albert Almora Jr. στο στάδιο Minute Maid Park του Χιούστον, στις 29 Μαΐου, εξακολουθεί να νοσηλεύεται για εγκεφαλική κάκωση. Το νευρικό της σύστημα έχει επηρεαστεί με τρόπο παρόμοιο ενός εγκεφαλικού, ο οποίος προκαλεί κρίσεις και απώλεια της αίσθησης του χώρου και του χρόνου, είπαν οι γιατροί.

«Είναι σε θέση να συνεχίζει την καθημερινότητά της όπως οποιοδήποτε παιδί της ηλικίας της, αλλά οι γονείς της πρέπει να βρίσκονται συνεχώς σε επιφυλακή. Είναι καταπληκτικοί και την φροντίζουν πολύ. Προφανώς και ανησυχούν αλλά είναι ευλογημένη που έχει δίπλα της μια τέτοια οικογένεια, η οποία τα πηγαίνει πολύ καλά δεδομένων των συνθηκών», ανέφερε ο δικηγόρος.

Το παιδί βρισκόταν στις κερκίδες όταν χτυπήθηκε από την μπαλιά του Almora Jr. Αμέσως διακομίστηκε στο νοσοκομείο με τον παίκτη εμφανώς σοκαρισμένο με από ό,τι συνέβη. Μόλις κατάλαβε τι έγινε, έπεσε στα γόνατα με τους συμπαίκτες του να σπεύδουν να τον παρηγορήσουν. Αν και κατάφερε να σταθεί πάλι όρθιος, συνεχίζοντας το παιχνίδι, μετά το τέλος του αγώνα ξέσπασε σε κλάματα όταν έμαθε για την κατάσταση του κοριτσιού.

Κορίτσι 2 ετών χτυπήθηκε από μπάλα σε αγώνα μπέιζμπολ και υπέστη μόνιμη εγκεφαλική βλάβη Facebook Twitter

Κορίτσι 2 ετών χτυπήθηκε από μπάλα σε αγώνα μπέιζμπολ και υπέστη μόνιμη εγκεφαλική βλάβη Facebook Twitter

Κορίτσι 2 ετών χτυπήθηκε από μπάλα σε αγώνα μπέιζμπολ και υπέστη μόνιμη εγκεφαλική βλάβη Facebook Twitter

«Αυτή τη στιγμή απλώς προσεύχομαι και έχω μείνει άφωνος. Δεν έχω λόγια. Είμαι και εγώ πατέρας, έχω δυο παιδιά... Θεού θέλοντος θα έχω σχέσεις με αυτό το κορίτσι για την υπόλοιπη ζωή μου.Αλλά προς το παρόν μόνο προσευχές, είναι το μόνο που μπορώ να ελέγξω», είχε πει ο ίδιος στους δημοσιογράφους, μετά το περιστατικό.

Ο προπονητής της ομάδας είπε πως τόνιζε συνεχώς στον παίκτη του ότι δεν ήταν δικό του λάθος. «Ήθελα να το καταλάβει, πως αυτό δεν θα μπορούσε να το ελέγξει. Δεν υπήρχε τίποτα διαφορετικό που θα μπορούσε να κάνει, οπότε δεν πρέπει να κατηγορεί τον εαυτό του. Εννοείται πως πρόκειται για μια φρικτή στιγμή, αλλά είναι ένα παιχνίδι και αυτό είναι εκτός ελέγχου, πρέπει να καταλάβει αυτό το κομμάτι», ανέφερε ο Joe Maddon. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ