Κολομβία: Ένοπλοι εκτέλεσαν δύο έφηβους, επειδή τους έπιασαν να κλέβουν από κατάστημα

Κολομβία: Ένοπλοι εκτέλεσαν δύο έφηβους, επειδή τους έπιασαν να κλέβουν από κατάστημα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου AP
0

Διενέργεια έρευνας ζήτησε ο ΟΗΕ για τη δολοφονία δύο εφήβων από τη Βενεζουέλα, που κατηγορήθηκαν για κλοπή και εκτελέστηκαν λίγο αργότερα, σε κοινότητα στη βορειοανατολική Κολομβία.

Βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν τα δύο αγόρια να πιάνονται επ’ αυτοφώρω ενώ προσπαθούν να κλέψουν, μέσα σε κατάστημα. Στη συνέχεια, εμφανίζονται με τα χέρια τους δεμένα με κολλητική ταινία, συντετριμμένοι, περιστοιχίζονται από πολλά άτομα. «Δυστυχώς, είναι δυο πολύ νέα παιδιά, δεν θέλουμε να σας δούμε αύριο να κείτεστε στην άκρη του δρόμου, θα σας παραδώσουμε στις αρχές», λέει ένας άνδρας.

Τα δύο παιδιά, σύμφωνα με το ίδιο υλικό, βρέθηκαν λίγο αργότερα νεκρά, σε έναν αγροτικό δρόμο, όπου προφανώς τα εκτέλεσαν με μια σφαίρα στο στήθος. Στο μικρότερο από τα δύο, που δεν έμοιαζε καν έφηβος, είχαν τοποθετήσει ένα χαρτόνι όπου κάποιος είχε γράψει τη λέξη «κλέφτης».

Η δολοφονία των παιδιών έγινε στην κοινότητα Τίμπου, στην επαρχία του Βόρειου Σανταντέρ που συνορεύει με τη Βενεζουέλα, όπου δρουν πολλές ένοπλες και εγκληματικές οργανώσεις. Οι τοπικές αρχές καταδίκασαν την «απαράδεκτη βία» και τις δολοφονίες «ενός ανηλίκου και ενός νεαρού ενήλικα».

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στην Κολομβία καταδίκασε «τη δολοφονία ενός παιδιού 12 ετών» και με ανάρτηση στο Twitter ζήτησε από τις αρχές να ερευνήσουν τα γεγονότα. Δεν έκανε αναφορά στο δεύτερο θύμα.

Ο διοικητής της αστυνομίας του Βόρειου Σανταντέρ, συνταγματάρχης Κάρλος Μαρτίνες, υποστήριξε ότι πριν φτάσουν οι αστυνομικοί «ένοπλοι άνδρες με μοτοσικλέτες έφτασαν επί τόπου, πήραν τα δύο παιδιά και τα σκότωσαν έξω από την κοινότητα». Τα θύματα είχαν προηγουμένως ξυλοκοπηθεί από εμπόρους της πόλης.

Οι τελευταίοι διαψεύδουν κατηγορηματικά τον ισχυρισμό αυτό. Η τοπική Ομοσπονδία Εμπόρων σε ανακοίνωση ανέφερε ότι κάλεσαν πολλές φορές την αστυνομία, προσπάθησαν να προστατεύσουν τη ζωή των δύο αγοριών και να εμποδίσουν τους άγνωστους άνδρες να τα πάρουν μαζί τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ