Κολομβία: Έκρηξη κοντά σε αρένες ταυρομαχιών στη Μπογκοτά- Νεκρός ένας αστυνομικός, πάνω από 30 τραυματίες

Κολομβία: Έκρηξη κοντά σε αρένες ταυρομαχιών στη Μπογκοτά- Νεκρός ένας αστυνομικός, πάνω από 30 τραυματίες Facebook Twitter
0

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και 31 τραυματίστηκαν σήμερα σε μια έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στις αρένες ταυρομαχιών της Μπογκοτά, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Κολομβίας.


«Εκφράζω τη θλίψη μου για τον θάνατο του αστυνομικού Τζον Χερέρα» έγραψε σε μήνυμα στο Twitter ο Ενρίκε Πεναλόσα. Επιπλέον έκανε λόγο για «31 τραυματίες, δύο εξ αυτών σε σοβαρή κατάσταση».


Η έκρηξη οφείλεται, σύμφωνα με τον Πεναλόσα, σε «εκρηκτική ύλη», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται εάν πρόκειται για βόμβα, χειροβομβίδα ή κροτίδα.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος χαρακτήρισε, με μήνυμά του στο Twitter, την έκρηξη ως μια «επίθεση εναντίον των αστυνομικών που εγγυώνται την ασφάλεια του Λα Μακαρένα». Σε αυτή τη συνοικία στην καρδιά της Μπογκοτά βρίσκονται οι αρένες Λα Σανταμαρία, όπου επρόκειτο να διεξαχθούν το απόγευμα ταυρομαχίες.


Η διοργάνωση των ταυρομαχιών ξεκίνησε εκ νέου τον Ιανουάριο, έπειτα από μια διακοπή τεσσάρων ετών, με την απόφαση να πυροδοτεί κύμα αντιδράσεων. Η επανέναρξη λειτουργίας του Λα Σανταμαρία την 22α Ιανουαρίου οδήγησε σε συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και ομάδων πολεμίων των ταυρομαχιών.

Κολομβία: Έκρηξη κοντά σε αρένες ταυρομαχιών στη Μπογκοτά- Νεκρός ένας αστυνομικός, πάνω από 30 τραυματίες Facebook Twitter

Η σημερινή ταυρομαχία δεν ακυρώθηκε και ο δήμαρχος προέτρεψε όλους εκείνους που το επιθυμούν να πάνε «χωρίς να φοβούνται για την ασφάλειά τους». «Οι τρομοκράτες δεν θα μας φοβίσουν. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για τη σύλληψή τους» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Επιπλέον η δημοτική αρχή ανακοίνωσε την έκτατη σύγκληση του συμβουλίου ασφαλείας στις 15.00 τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδας) κατά τη διάρκεια του οποίου θα δοθούν λεπτομέρειες για την εξέλιξη της έρευνας.


Το 2012, η δημοτική αρχή της πόλης εκείνη την εποχή απαγόρευσε την χρήση του La Santamaria για τη διοργάνωση ταυρομαχιών προκειμένου να τερματιστούν «τα βασανιστήρια και η σκληρή μεταχείριση των ζώων». Τέσσερα χρόνια αργότερα άνοιξε έπειτα από απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM
Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM