Κολομβία: Έκρηξη κοντά σε αρένες ταυρομαχιών στη Μπογκοτά- Νεκρός ένας αστυνομικός, πάνω από 30 τραυματίες

Κολομβία: Έκρηξη κοντά σε αρένες ταυρομαχιών στη Μπογκοτά- Νεκρός ένας αστυνομικός, πάνω από 30 τραυματίες Facebook Twitter
0

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και 31 τραυματίστηκαν σήμερα σε μια έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στις αρένες ταυρομαχιών της Μπογκοτά, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Κολομβίας.


«Εκφράζω τη θλίψη μου για τον θάνατο του αστυνομικού Τζον Χερέρα» έγραψε σε μήνυμα στο Twitter ο Ενρίκε Πεναλόσα. Επιπλέον έκανε λόγο για «31 τραυματίες, δύο εξ αυτών σε σοβαρή κατάσταση».


Η έκρηξη οφείλεται, σύμφωνα με τον Πεναλόσα, σε «εκρηκτική ύλη», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται εάν πρόκειται για βόμβα, χειροβομβίδα ή κροτίδα.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος χαρακτήρισε, με μήνυμά του στο Twitter, την έκρηξη ως μια «επίθεση εναντίον των αστυνομικών που εγγυώνται την ασφάλεια του Λα Μακαρένα». Σε αυτή τη συνοικία στην καρδιά της Μπογκοτά βρίσκονται οι αρένες Λα Σανταμαρία, όπου επρόκειτο να διεξαχθούν το απόγευμα ταυρομαχίες.


Η διοργάνωση των ταυρομαχιών ξεκίνησε εκ νέου τον Ιανουάριο, έπειτα από μια διακοπή τεσσάρων ετών, με την απόφαση να πυροδοτεί κύμα αντιδράσεων. Η επανέναρξη λειτουργίας του Λα Σανταμαρία την 22α Ιανουαρίου οδήγησε σε συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και ομάδων πολεμίων των ταυρομαχιών.

Κολομβία: Έκρηξη κοντά σε αρένες ταυρομαχιών στη Μπογκοτά- Νεκρός ένας αστυνομικός, πάνω από 30 τραυματίες Facebook Twitter

Η σημερινή ταυρομαχία δεν ακυρώθηκε και ο δήμαρχος προέτρεψε όλους εκείνους που το επιθυμούν να πάνε «χωρίς να φοβούνται για την ασφάλειά τους». «Οι τρομοκράτες δεν θα μας φοβίσουν. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για τη σύλληψή τους» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Επιπλέον η δημοτική αρχή ανακοίνωσε την έκτατη σύγκληση του συμβουλίου ασφαλείας στις 15.00 τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδας) κατά τη διάρκεια του οποίου θα δοθούν λεπτομέρειες για την εξέλιξη της έρευνας.


Το 2012, η δημοτική αρχή της πόλης εκείνη την εποχή απαγόρευσε την χρήση του La Santamaria για τη διοργάνωση ταυρομαχιών προκειμένου να τερματιστούν «τα βασανιστήρια και η σκληρή μεταχείριση των ζώων». Τέσσερα χρόνια αργότερα άνοιξε έπειτα από απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Διεθνή / Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Το Πεκίνο καταδίκασε την «πολιτικοποίηση της εκπαιδευτικής συνεργασίας», προσθέτοντας ότι η κίνηση της Ουάσινγκτον θα «βλάψει μόνο την εικόνα και το διεθνές κύρος των ΗΠΑ»
LIFO NEWSROOM
Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Διεθνή / Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Φεστιβάλ Καννών, το οποίο διανύει την πιο πυκνή φάση του με πολυαναμενόμενες προβολές, συνεντεύξεις τύπου και επίσημες παρουσιάσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο
LIFO NEWSROOM