«Κόκκινος» συναγερμός στο Πεκίνο εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

«Κόκκινος» συναγερμός στο Πεκίνο εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης Facebook Twitter
0

«Κόκκινος» συναγερμός σήμανε για πρώτη φορά φέτος στο Πεκίνο λόγω της μόλυνσης του ατμοσφαιρικού αέρα, καθώς αύριο η πόλη αναμένεται να βυθιστεί σε πυκνή ομίχλη ρύπων, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές αρμόδιες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο «κόκκινος» συναγερμός θα τεθεί σε ισχύ στις 08:00 το απόγευμα της Παρασκευής (τοπική ώρα) και αναμένεται να αρθεί στις 21 Δεκεμβρίου όταν και αναμένεται να βελτιωθούν οι συνθήκες.

Σύμφωνα με το εθνικό κέντρο παρακολούθησης του περιβάλλοντος, κατά τις ημέρες αυτές, το Πεκίνο, η γειτονική περιοχή Τιαντζίν και η επαρχία Χεμπέι θα βυθιστούν σε ρυπογόνα ομίχλη, ενώ θα επηρεαστούν επίσης οι επαρχίες Σαντόνγκ και Χενάν.

Την περίοδο αυτή θα απαγορευθεί η κίνηση των ιδιαίτερα ρυπογόνων οχημάτων, ενώ για τα υπόλοιπα οχήματα θα επιβληθεί η εκ περιτροπής κυκλοφορία τους ανάλογα με το τελευταίο, μονό ή ζυγό ψηφίο της πινακίδας τους.

Παράλληλα, θα ανασταλεί η λειτουργία κάποιων εργοταξίων και εργοστασιακών μονάδων, ενώ οι αρχές συνιστούν να παραμείνουν κλειστά και τα σχολεία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την playlist που ακούει το πλήρωμα του Artemis II στο ταξίδι προς τη Σελήνη

Διεθνή / Η NASA μοιράστηκε την playlist του Artemis II για το ταξίδι στη Σελήνη

Από το Pink Pony Club της Τσάπελ Ρόαν μέχρι το Under Pressure των Queen και David Bowie, η NASA μοιράστηκε τα τραγούδια που έχουν επιλέξει οι αστροναύτες του Artemis II για τα πρωινά τους ξυπνήματα στο διάστημα. Η λίστα συνδέεται με μια παράδοση που ξεκινά από την εποχή του Apollo
THE LIFO TEAM