Κίνδυνος διάσπασης για τους ρεπουμπλικανούς λόγω Τραμπ

Κίνδυνος διάσπασης για τους ρεπουμπλικανούς λόγω Τραμπ Facebook Twitter
1

Το καμπανάκι του κινδύνου για διάσπαση του ρεπουμπλικανικού κόμματος λόγω του Ντόναλντ Τραμπ χτυπά ο συνυποψήφιος του για το χρίσμα Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος δηλώνει χαρακτηριστικά «δεν θα επιτρέψουμε να καταληφθεί το κόμμα από έναν απατεώνα».

Ο Ρούμπιο σημείωσε ότι αν ο Τραμπ κερδίσει το χρίσμα, τότε το κόμμα θα μπορούσε να σπάσει σε δυο κομμάτια, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στην πολιτεία Οκλαχόμα.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε το κόμμα του (πρώην προέδρου Ρόναλντ) Ρίγκαν να καταληφθεί από έναν απατεώνα», φέρεται να είπε ο Ρούμπιο, σύμφωνα με την εφημερίδα The Hill.

Είχε προηγηθεί επίθεση στον Ρούμπιο από τον Τραμπ μέσω του Twitter. «Ο Μάρκο Ρούμπιο, πολιτικός κατηγορίας φτερού (...) μοιάζει με μικρό αγοράκι επί σκηνής», έγραψε μεταξύ άλλων.

Ο 69χρονος δισεκατομμυριούχος ο οποίος κατά δημοσκοπήσεις είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος είπε χθες ότι εάν εκλεγεί, θα «διευθύνει» τους νόμους περί συκοφαντικής δυσφήμησης, ώστε να γίνει ευκολότερο να κατατίθενται αγωγές εναντίον ΜΜΕ.

Σε μια ομιλία του στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας, ο Τραμπ είπε πως είναι αναγκαία η αλλαγή της νομοθεσίας για να αντιμετωπιστεί η «ατιμία» μεγάλων αμερικανικών εφημερίδων.

Ο Τραμπ επιτίθεται συχνά εναντίον του Τύπου στις προεκλογικές του εμφανίσεις, διαμαρτυρόμενος για την άδικη, όπως διατείνεται, κάλυψη της δραστηριότητάς του, αλλά και συχνά επιτιθέμενος εναντίον συγκεκριμένων δημοσιογράφων. Καλεί ενίοτε το κοινό στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις να γιουχάρει τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στον χώρο. Την 23η Δεκεμβρίου, σε μια εκδήλωση στο Γκραντ Ράπιντς του Μίσιγκαν, είχε αστειευτεί ότι θα σκοτώσει δημοσιογράφους και το κοινό τον επιδοκίμασε ηχηρά.

«Ένα από τα πράγματα που θα κάνω εάν κερδίσω» τις προεδρικές εκλογές, είπε χθες, είναι ότι «θα διευρύνω τον νόμο περί συκοφαντικής δυσφήμησης, ώστε όταν γράφουν εκ προθέσεως αρνητικά και φρικτά και ψευδή άρθρα, να μπορούμε να τους μηνύουμε και να κερδίζουμε πολλά λεφτά».

Ο Τραμπ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις εφημερίδες New York Times και Washington Post και διεμήνυσε: «Αν κερδίσω εγώ, δεν θα έχουν προστασία. Θα φροντίσουμε ο κόσμος να σας μηνύει όπως ποτέ πριν».

Ο Τραμπ έχει υποβάλει αγωγές εναντίον δημοσιογράφων και οι εκπρόσωποί του, όχι σπάνια, απειλούν να μηνύσουν δημοσιογράφους που τους ζητούν σχόλια. Τον Ιανουάριο, η Ποστ είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο για τη διαχείριση του καζίνου Taj Mahal στο Ατλάντικ Σίτι, από τον Τραμπ — η επιχείρηση κήρυξε πτώχευση. Σε μια συνέντευξη που είχε πάρει ο ρεπόρτερ της Ποστ από τον Τραμπ και αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο άρθρο, ο μεγιστάνας είχε πει: «εάν το γράψεις αυτό, θα σου κάνω αγωγή».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Με χαμηλές προσδοκίες και χωρίς Πούτιν - Ζελένσκι οι συνομιλίες της Κωνσταντινούπουλης

Διεθνή / Ουκρανία: Με χαμηλές προσδοκίες και χωρίς Πούτιν - Ζελένσκι οι συνομιλίες της Κωνσταντινούπουλης

Η απουσία Πούτιν και Ζελένσκι, η χαμηλόβαθμη ρωσική αντιπροσωπεία και ο σκεπτικισμός των δυτικών επισκιάζουν την πρώτη απευθείας διαπραγμάτευση μετά από τρία χρόνια πολέμου
LIFO NEWSROOM
Το Χάρβαρντ απαντά με ίδια κεφάλαια 250 εκατ. δολαρίων στον αποκλεισμό Τραμπ από τις επιχορηγήσεις

Διεθνή / Το Χάρβαρντ απαντά με ίδια κεφάλαια 250 εκατ. δολαρίων στον «ακρωτηριασμό» της έρευνας από τον Τραμπ

O πρόεδρος του Χάρβαρντ προχώρησε σε προσωρινή, εθελοντική περικοπή μισθού κατά 25% από τον Ιούλιο μετά τις περικοπές Τραμπ ύψους 2,6 δισ. δολαρίων σε ερευνητικά κονδύλια
LIFO NEWSROOM
Απόπειρα ρωσικής δολιοφθοράς με δέματα-βόμβες: Τρεις συλλήψεις στην Ευρώπη

Διεθνή / Απόπειρα ρωσικής δολιοφθοράς με δέματα-βόμβες: Τρεις συλλήψεις στην Ευρώπη

Οι Αρχές σε Γερμανία και Ελβετία συνέλαβαν τρεις άνδρες για σχεδιασμό βομβιστικών επιθέσεων σε υπηρεσίες logistics, σε υποτιθέμενη ρωσική επιχείρηση δολιοφθοράς - Στο στόχαστρο, εμπορικές αποστολές προς ΗΠΑ και Καναδά
LIFO NEWSROOM
Το ΝΑΤΟ αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες – Προς συμφωνία για 5% του ΑΕΠ έως το 2032

Διεθνή / Το ΝΑΤΟ αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες – Προς συμφωνία για 5% του ΑΕΠ έως το 2032

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ετοιμάζουν ιστορική αύξηση στις αμυντικές δαπάνες, με στόχο το 5% του ΑΕΠ έως το 2032, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις Τραμπ. Όλες οι εξελίξεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής στη Χάγη
LIFO NEWSROOM
Το BBC απαντά σε καταγγελία για τον ισχυρισμό του ότι το βιολογικό φύλο «δεν μπορεί να αλλάξει»

Διεθνή / Το BBC απαντά σε καταγγελία για τον ισχυρισμό του ότι το βιολογικό φύλο «δεν μπορεί να αλλάξει»

Ο καταγγέλλων αναγνώστης κατηγόρησε το BBC ότι χρησιμοποιεί «κρυφές ενδείξεις» για να αποσπάσει την προσοχή από την κριτική και ότι συνεχίζει να «εξευτελίζει» την έννοια του φύλου
LIFO NEWSROOM