Κίνα: Το Πεκίνο ξανακλείνει σχολεία και πανεπιστήμια - Μετά τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού

Κίνα: Το Πεκίνο ξανακλείνει σχολεία και πανεπιστήμια - Μετά τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού Facebook Twitter
Κίνα: Το Πεκίνο ξανακλείνει σχολεία και πανεπιστήμια - Μετά τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού (EPA)
0

Μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, που σημειώθηκε στην κινεζική πρωτεύουσα, η αρμόδια εκπαιδευτική επιτροπή αποφάσισε το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων.

Συγκεκριμένα, το Πεκίνο θα κλείσει εκ νέου όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά του, έπειτα από επίσημη ανακοίνωση της δημοτικής αρχής της πόλης.

Την απόφαση έλαβε η αρμόδια επιτροπή εκπαίδευσης του Πεκίνου, η οποία  δήλωσε στο λογαριασμό της στο WeChat ότι όλα τα σχολεία θα ξαναρχίσουν τη διαδικτυακή διδασκαλία από την Τετάρτη.

Σε ό,το αφορά στα πανεπιστήμια, η επιτροπή ενημέρωσε ότι θα πρέπει να αναστείλουν την επιστροφή των μαθητών.

Η πόλη προχώρησε στη διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους μετά τον εντοπισμό, σε διάστημα 5 ημερών, 106 νέων κρουσμάτων κι ενώ ο νέος κορωνοϊός έμοιαζε να έχει πρακτικά εξαλειφθεί στην Κίνα.

Την ίδια ώρα, το Πεκίνο προτρέπει τους κατοίκους του να αποφεύγουν τα «μη αναγκαία» ταξίδια εκτός της πόλης, ενώ απαγορεύει στους κατοίκους των πληγεισών συνοικιών να φεύγουν εκτός της κινεζικής πρωτεύουσας.

«Κάθε άνθρωπος που πρέπει πραγματικά να φύγει από το Πεκίνο θα πρέπει να παράσχει ένα πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ τις τελευταίες επτά ημέρες και βγήκε αρνητικός», επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Τσεν Μπέι, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της δημοτικής αρχής.

Με πληροφορίες του AFP/Ndtv/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ

Διεθνή / Βόρεια Κορέα: Για «ραγδαία ενίσχυση του πυρηνικού της οπλοστασίου» προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Η Βόρεια Κορέα έχει σημειώσει «πολύ σοβαρή» πρόοδο στην ικανότητά της να αυξήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διεθνής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΥΑΝ ΜΠΑΡΓΚΟΥΤΙ ΙΣΡΑΗΛ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διεθνή / Μαρουάν Μπαργκούτι: Σε κίνδυνο ο Παλαιστίνιος ηγέτης λόγω «αυξανόμενης κακομεταχείρισης» στις φυλακές του Ισραήλ

Ο «Μαντέλα της Παλαιστίνης» υπέστη πρόσφατα τρεις επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και μια επίθεση κατά την οποία οι δεσμοφύλακες έβαλαν ένα σκυλί να του ορμήξει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Η «σιωπή» του Πέτερ Μαγιάρ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας προκαλεί ανησυχία

Στην εκστρατεία που του χάρισε τη νίκη, ο νεοεκλεγείς Ούγγρος πρωθυπουργός εστίασε σε αρκετά βασικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα του, αφήνοντας ωστόσο «απ' έξω» τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
THE LIFO TEAM