Κίνα: Το Πεκίνο ξανακλείνει σχολεία και πανεπιστήμια - Μετά τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού

Κίνα: Το Πεκίνο ξανακλείνει σχολεία και πανεπιστήμια - Μετά τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού Facebook Twitter
Κίνα: Το Πεκίνο ξανακλείνει σχολεία και πανεπιστήμια - Μετά τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού (EPA)
0

Μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, που σημειώθηκε στην κινεζική πρωτεύουσα, η αρμόδια εκπαιδευτική επιτροπή αποφάσισε το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων.

Συγκεκριμένα, το Πεκίνο θα κλείσει εκ νέου όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά του, έπειτα από επίσημη ανακοίνωση της δημοτικής αρχής της πόλης.

Την απόφαση έλαβε η αρμόδια επιτροπή εκπαίδευσης του Πεκίνου, η οποία  δήλωσε στο λογαριασμό της στο WeChat ότι όλα τα σχολεία θα ξαναρχίσουν τη διαδικτυακή διδασκαλία από την Τετάρτη.

Σε ό,το αφορά στα πανεπιστήμια, η επιτροπή ενημέρωσε ότι θα πρέπει να αναστείλουν την επιστροφή των μαθητών.

Η πόλη προχώρησε στη διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους μετά τον εντοπισμό, σε διάστημα 5 ημερών, 106 νέων κρουσμάτων κι ενώ ο νέος κορωνοϊός έμοιαζε να έχει πρακτικά εξαλειφθεί στην Κίνα.

Την ίδια ώρα, το Πεκίνο προτρέπει τους κατοίκους του να αποφεύγουν τα «μη αναγκαία» ταξίδια εκτός της πόλης, ενώ απαγορεύει στους κατοίκους των πληγεισών συνοικιών να φεύγουν εκτός της κινεζικής πρωτεύουσας.

«Κάθε άνθρωπος που πρέπει πραγματικά να φύγει από το Πεκίνο θα πρέπει να παράσχει ένα πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ τις τελευταίες επτά ημέρες και βγήκε αρνητικός», επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Τσεν Μπέι, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της δημοτικής αρχής.

Με πληροφορίες του AFP/Ndtv/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ