Κίνα: Ανακοίνωσαν πως ο Κινέζος πρόεδρος εμβολιάστηκε με εγχώριο εμβόλιο για την Covid - Για να καμφθεί ο φόβος των πολιτών

Κίνα: Ανακοίνωσαν πως ο Κινέζος πρόεδρος εμβολιάστηκε με εγχώριο εμβόλιο για την Covid - Για να καμφθεί ο φόβος των πολιτών Facebook Twitter
0

Σε μια προσπάθεια να καμφθούν οι φόβοι της κινεζικής κοινής γνώμης για την ασφάλεια των τοπικά παρασκευασμένων εμβολίων, η Κίνα ανακοίνωσε πως όλη η πολιτική και κομματική ηγεσία έχει εμβολιαστεί με το σκεύασμα κατά της Covid. 

«Οι κρατικοί και κομματικοί ηγέτες της Κίνας έχουν όλοι εμβολιαστεί κατά της Covid με εσωτερικά παρασκευασμένα σκευάσματα» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Υγείας, Zeng Yixin, δύο χρόνια μετά την αρχή της πανδημίας. 

Στην Κίνα, οι «κρατικοί και κομματικοί ηγέτες» είναι μια συγκεκριμένη κατηγορία ανώτατων αξιωματούχων που περιλαμβάνει τον πρόεδρο, Σι Τζιπίνγκ και τον πρωθυπουργό, Λι Κετσιάνγκ. 

Ο Ζενγκ παρόλα αυτά δεν επεκτάθηκε συγκεκριμένα σε ονόματα αξιωτούμαχων που έλαβαν το εμβόλιο ή σε ποια δόση προχώρησαν. 

Χθες, η Κίνα κατέγραψε 982 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 817 την προηγούμενη ημέρα. Το ποσοστό εμβολιασμών στη χώρα έχει φτάσει το 89,7%, με το 56% από τον πληθυσμό των 1,41 δισεκατομμυρίων να έχει κάνει και την αναμνηστική δόση. 

Τα εμβόλια που χορηγούνται κατά κόρον στην Κίνα παρασκευάζονται από τις Sinovac και Sinopharm ενώ ακόμη δεν έχουν εγκριθεί ξένης παραγωγής προϊόντα κατά του κορωνοϊού. 

Ωστόσο, η μεγάλη ανησυχία μεταξύ των ανεμβολίαστων είναι η ασφάλεια των εμβολίων κινεζικής παραγωγής, με τις φήμες για πρόκληση λογής ασθενειών και τις επικρίσεις για την έλλειψη διαφάνειας στα social media να αφθονούν. 

«Τα εμβόλια κατά της Covid δεν προκαλούν λευκαιμία ή διαβήτη ούτε επηρεάζουν τη γενετική ανάπτυξη ή προξενούν μετάσταση όγκων. Αυτά είναι ανεύθυνη και εσφαλμένη πληροφόρηση στο ίντερνετ» σημειώνει ο Γουάνγκ Φουσένγκ, επιδημιολόγος. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Διεθνή / Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου η επιμνημόσυνη δέηση στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ - Απών ο βασιλιάς Κάρολος μετά την ανακοίνωση πως διαγνώστηκε με καρκίνο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ