Κίνα: Αγνοείται γνωστός CEO μεγάλης επενδυτικής εταιρείας

Κίνα: Αγνοείται γνωστός CEO μεγάλης επενδυτικής εταιρείας Facebook Twitter
Φωτ.: YouTube / Bloomberg.
0

Ένας από τους πιο προβεβλημένους και γνωστούς επενδυτικούς τραπεζίτες της Κίνας αγνοείται, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία του.

Ο Μπάο Φαν, διευθύνων σύμβουλος της China Renaissance Holdings, δεν ήταν σε θέση να επικοινωνήσει τις τελευταίες ημέρες, ανέφερε η εταιρεία σε ενημέρωση της αγοράς την Πέμπτη. Ο Μπάο θεωρείται κορυφαίος dealbroker στην Κίνα, με πελάτες του να είναι γνωστές εταιρείες τεχνολογίας όπως η Didi και η Meituan.

Η ανακοίνωση της εταιρείας αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για πιθανές νέες διώξεις του Πεκίνου απέναντι σε επιχειρηματίες. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι μετοχές της China Renaissance σημείωσαν «βουτιά» στις συναλλαγές στο Χονγκ Κονγκ την Παρασκευή μετά την ανακοίνωση στην οποία τονιζόταν, μεταξύ άλλων, πως «δεν υπάρχει οποιαδήποτε πληροφορία που να υποδεικνύει ότι η μη διαθεσιμότητα του κ. Μπάο σχετίζεται ή θα μπορούσε να σχετίζεται με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες ή τις δραστηριότητες του ομίλου».

Παράλληλα, η εταιρεία δεν διευκρίνισε εδώ και πόσο καιρό αγνοείται ο τραπεζίτης. Ωστόσο, το κινεζικό επιχειρηματικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Caixin επικαλείται πηγές που αναφέρουν ότι το προσωπικό δεν ήταν σε θέση να επικοινωνήσει μαζί του εδώ και δύο ημέρες.

Ο Μπάο, ο οποίος είναι ταυτόχρονα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ίδρυσε την China Renaissance το 2005 ως εταιρεία συμβουλευτικών επενδύσεων. Έκτοτε έχει εξελιχθεί σε ένα από τα κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Κίνας, εκτελώντας επιχειρηματικές συμφωνίες και συγχωνεύσεις μεταξύ πολλών τεχνολογικών εταιρειών της χώρας.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Διεθνή / Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Το πλήγμα ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από άλλη επιχείρηση των ΗΠΑ, στην οποία σκοτώθηκαν 11 άτομα που η Ουάσινγκτον συνδέει με τη συμμορία Tren de Aragua από τη Βενεζουέλα
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM