Κέβιν Σπέισι: Ο άνδρας που τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση πρέπει να αποκαλύψει το όνομά του

Κέβιν Σπέισι: Ο άνδρας που τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση πρέπει να αποκαλύψει το όνομά του Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο άνδρας που κατηγορεί τον Κέβιν Σπέισι για σεξουαλική επίθεση θα πρέπει να αποκαλύψει το όνομά του, προκειμένου να προχωρήσει η μήνυση με την οποία διεκδικεί αποζημίωση 40 εκατομμυρίων δολαρίων από τον ηθοποιό.

 

Ο «C.D.», όπως αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα, έχει προθεσμία δέκα ημερών για να αποκαλύψει την ταυτότητά του, αποφάσισε ομοσπονδιακός δικαστής. Ο άνδρας υποστηρίζει στη μήνυση ότι στα 12 χρόνια του γνώρισε τον ηθοποιό, το 1981, όταν παρακολουθούσε το μάθημα υποκριτικής του Σπέισι. Δύο χρόνια αργότερα, υποστηρίζει, ξεκίνησαν σεξουαλική σχέση.


Ο δικαστής Λιούις Κάπλαν αποφάσισε ότι η κοινή γνώμη έχει έννομο συμφέρον να γνωρίζει την ταυτότητα αυτού του άνδρα, σημειώνοντας ότι αυτό είναι ακόμη πιο ισχυρό στη συγκεκριμένη περίπτωση, επειδή ο C.D. έκανε καταγγελίες εναντίον ενός δημόσιου προσώπου.

 

Σε πρόσφατη επιστολή προς το δικαστήριο ο δικηγόρος του καταγγέλλοντα αναφέρει ότι ο C.D. «αποφάσισε απρόθυμα» ότι συναισθηματικά δεν μπορεί να προχωρήσει σε περίπτωση που το δικαστήριο απορρίψει το αίτημά του να προχωρήσει η μήνυση με τον ίδιον να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο.

 

«Αν και έχει δίκιο ότι γενικά η κοινή γνώμη έχει συμφέρον να προστατεύονται εκείνοι που κάνουν καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις, ώστε να μην αποθαρρύνονται να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει συμφέρον στη διατήρηση της ανωνυμίας κάθε προσώπου που καταγγέλλει σεξουαλική επίθεση ή άλλη παράβαση εξαιρετικά προσωπικής φύσης», επισήμανε ο δικαστής.

 


Σημείωσε ακόμη ότι θα είναι άδικο το βάρος στον Κέβιν Σπέισι, αν αναγκαστεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι σε έναν άγνωστο καταγγέλλοντα.Ενάγων στην ίδια μήνυση είναι και ο ηθοποιός Άντονι Ραπ, ο οποίος κατήγγειλε ότι, όταν ήταν 14 ετών, ο Κέβιν Σπέισι του έκανε ανήθικες προτάσεις, σε πάρτι στο σπίτι του το 1986. Και αυτός διεκδικεί αποζημίωση.

 

Σε δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο ο Σπέισι αρνήθηκε τις κατηγορίες τόσο του Ραπ όσο και του C.D. Το 2017 είχε πει πως δεν θυμόταν το περιστατικό που καταγγέλλει ο Ραπ και είχε προσθέσει πως αν είχε φερθεί έτσι όφειλε μια συγγνώμη για «κάτι που θα ήταν βαθιά απρεπής συμπεριφορά υπό την επήρεια αλκοόλ».

 

Με πληροφορίες από Reuters, CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ