Κατεπείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Υεμένη

Κατεπείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Υεμένη Facebook Twitter
EPA/NAJEEB ALMAHBOOBI
0

Κατεπειγόντως συγκαλείται σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για να συζητήσει σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις με καθοδήγηση της στρατιωτικής συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας εναντίον της πόλης Χοντάιντα στην Υεμένη.

Η συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ, που συγκλήθηκε κατόπιν αιτήματος της Βρετανίας, ενός από τα πέντε κράτη μόνιμα μέλη του, θα διεξαχθεί το μεσημέρι (τοπική ώρα· 19:00 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισαν διπλωματικές πηγές στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Η έναρξη της εφόδου των δυνάμεων της Υεμένης που ορκίζονται πίστη στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση και της συμμαχίας υπό το Ριάντ για την κατάληψη της πόλης και του κυριότερου λιμανιού της Ερυθράς θάλασσας επιτείνει τους φόβους περί ανθρωπιστικής καταστροφής.

Ο ΟΗΕ επανειλημμένα έχει προειδοποιήσει εναντίον της διεξαγωγής στρατιωτικών επιχειρήσεων για την κατάληψη του λιμανιού στρατηγικής σημασίας, το οποίο ελέγχουν οι σιίτες αντάρτες Χούθι, καθώς ενδέχεται να διακόψει τον εφοδιασμό με τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης εκατομμυρίων ανθρώπων στη φτωχότερη χώρα του αραβικού κόσμου, όπου ήδη μεγάλο μέρος του πληθυσμού απειλείται από λιμό.

Η σημερινή συνεδρίαση του ΣΑ για την Υεμένη θα είναι η δεύτερη μέσα σε μία εβδομάδα.

Μέσω του λιμανιού στη Χοντάιντα παραδίδεται σχεδόν το 80% των εμπορευμάτων που εισάγει η Υεμένη, ενώ από αυτό το λιμάνι ακριβώς εισέρχεται στη χώρα ανθρωπιστική βοήθεια. Η έναρξη της επιχείρησης, χθες Τετάρτη, κλιμάκωσε ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες των οργανώσεων αρωγής.

Στην πόλη Χοντάιντα, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, ζουν περίπου 600.000 άνθρωποι, οι μισοί από τους οποίους είναι παιδιά, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa-AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συρία: Ισλαμιστικό dress code για γυναίκες στις παραλίες μετά την θεοκρατική αλλαγή στα σχολεία

Διεθνή / Συρία: Dress code με "φαρδιά και σεμνά" ρούχα και μπουρκίνι για τις γυναίκες στις παραλίες

Η κυβέρνηση του «τζιχαντιστή με το κοστούμι» Αχμέντ αλ Σαράα ζήτησε σήμερα από τις γυναίκες να φορούν μπουρκίνι ή ενδύματα που καλύπτουν πλήρως το σώμα στις δημόσιες παραλίες
LIFO NEWSROOM
Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Διεθνή / Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Τα ομόλογα Ιταλίας, Ισπανίας και Ελλάδας σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο, μειώνοντας το κόστος δανεισμού και πλησιάζοντας τα γερμανικά επιτόκια στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας
LIFO NEWSROOM
Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Στους 10 οι νεκροί - «Φρίκη που δεν περιγράφεται με λόγια»

Διεθνή / Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Τριήμερο εθνικό πένθος - Στους 10 οι νεκροί

O Αυστριακός πρόεδρος Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν έκανε λόγο για «χτύπημα στην καρδιά της Αυστρίας» - Yπάρχουν και αρκετοί τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο
LIFO NEWSROOM
Οι Ναζί έκαναν σκοποβολή σε κρατούμενους από βαρεμάρα στο στρατόπεδο του Άλντερνι

Διεθνή / Οι Ναζί έκαναν σκοποβολή σε κρατούμενους από βαρεμάρα στο στρατόπεδο του Άλντερνι

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ Ghosts of Alderney, οι Γερμανοί φρουροί του στρατοπέδου Sylt συνήθιζαν κάθε Κυριακή να επιλέγουν περίπου δώδεκα άνδρες από τους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM