Κατασκεύασαν σύστημα για καταιγίδες «κατά παραγγελία»

Κατασκεύασαν σύστημα για καταιγίδες «κατά παραγγελία» Facebook Twitter
4

Καταιγίδες κατά παραγγελία θα προκαλεί σύστημα με ακτίνες λέιζερ που κατασκεύασαν ερευνητές από τα πανεπιστήμια της Φλόριντα και της Αριζόνα.

Πρόκειται για σύστημα που βομβαρδίζει τα σύννεφα και ενεργοποιεί τα θετικά φορτισμένα σωματίδια τους. Σύμφωνα με την Daily Mail, μία ακτίνα λέιζερ θα κατευθύνεται προς τα σύννεφα και μια δεύτερη θα μεγιστοποιεί την ισχύ του συστήματος και θα προστατεύει την πρώτη ακτίνα από το να αποδυναμωθεί κατά την πορεία της προς τα σύννεφα. Αυτή η εφεύρεση αναμένεται να βοηθήσει περιοχές που υποφέρουν από ξηρασία.

Το ζήτημα τώρα είναι να βρεθεί και ο τρόπος που οι ειδικοί θα βρίσκονται τόσο κοντά στα σύννεφα ώστε να μπορούν να προκαλούν την καταιγίδα, χωρίς να κινδυνεύουν από τους κεραυνούς.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ REUTERS ΕΡΤ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Αναλυτής του Reuters στα ελληνικά: «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τρελός πρόεδρος και κάνει τρελά πράγματα»

«Ίσως απλώς φύγει από το χάλι που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, δεν ξέρεις τι να πιστέψεις, λέει τρία διαφορετικά πράγματα μέσα σε μια ώρα που όλα είναι αντιφατικά μεταξύ τους», είπε ο Hugo Dixon στην ΕΡΤ
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια