Κατασχέθηκαν πίνακες ζωγραφικής με την υπογραφή του Χίτλερ στη Γερμανία

Κατασχέθηκαν πίνακες ζωγραφικής με την υπογραφή του Χίτλερ στη Γερμανία Facebook Twitter
0

Πίνακες ζωγραφικής και σκίτσα που αποδίδονται στον Αδόλφο Χίτλερ κατασχέθηκαν λόγω αμφιβολιών για την αυθεντικότητά τους, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της Νυρεμβέργης.

Συνολικά 63 έργα που έφεραν την υπογραφή «A. H.» ή «Α. Hitler» κατασχέθηκαν, εκ των οποίων 26 επρόκειτο να δημοπρατηθούν το Σάββατο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Διενεργούμε έρευνα στην εισαγγελία της Νυρεμβέργης μετά τις υποψίες για πλαστογράφηση και απόπειρα απάτης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η γενική εισαγγελέας 'Αντσιε Γκάμπριελς-Γκόρσολκε διευκρινίζοντας ότι στο εξής η έρευνα διενεργείται για να «εξακριβωθεί αν τα έργα είναι πλαστά ή αυθεντικά».

Μόνο πέντε από τα 31 έργα που αναγράφονταν στον κατάλογο του οίκου δημοπρασιών θα διατεθούν τελικά προς πώληση το Σάββατο, επιβεβαίωσε σήμερα ο οίκος Weidler.

Τα υπόλοιπα 26 έργα σβήστηκαν από τον κατάλογο. Η εισαγγελία κατάσχεσε 37 άλλα, η αυθεντικότητα των οποίων αμφισβητείται επίσης.

Στις 24 Ιανουαρίου η αστυνομία κατάσχεσε τρεις ακουαρέλες που αποδίδονται στον Χίτλερ, οι οποίες επρόκειτο να δημοπρατηθούν στο Βερολίνο την ίδια ημέρα έπειτα από αμφιβολίες για την αυθεντικότητά τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΝΤΡΟΣΠΙΤΑ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Διεθνή / «Νιώθεις σαν σε παραμύθι»: 10 από τα πιο εντυπωσιακά δεντρόσπιτα στον κόσμο

Χτισμένα ανάμεσα στα κλαδιά ενός δέντρου, τα δεντρόσπιτα συνδυάζουν την αρχιτεκτονική με το φυσικό περιβάλλον, δημιουργώντας έναν χώρο που μοιάζει να αιωρείται ανάμεσα στη γη και τον ουρανό
THE LIFO TEAM