Πλακιωτάκης: Καλά στην υγεία του το πλήρωμα - Τι λέει ο πατέρας ενός ναυτικού

Πλακιωτάκης: Καλά στην υγεία του το πλήρωμα - Τι λέει ο πατέρας ενός ναυτικού Facebook Twitter
Φωτ.: MarineTraffic
0

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ που εκτυλίσσεται από την Παρασκευή με την κατάληψη δύο ελληνικών τάνκερ από Ιρανούς ενόπλους ανοιχτά του Περσικού Κόλπου.

Η αγωνία για τους 9 Έλληνες ναυτικούς και τον έναν Κύπριο παρατείνεται, με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη να επιβεβαιώνει πως είναι καλά στην υγείας τους.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει από χθες προβεί σε εντονότατο διάβημα στον Ιρανό πρέσβη, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή δυναμιτίζει τις διμερείς σχέσεις, αλλά και τις σχέσεις του Ιράν με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ενημερώθηκε άμεσα. Τα μέλη του πληρώματος των δύο πλοίων, σύμφωνα με την τελευταία επικοινωνία μας, είναι καλά στην υγεία τους» ανέφερε, σημειώνοντας πως η επίθεση κατά των δύο υπό ελληνική σημαία πλοίων, συνιστά κατάφωρη παραβίαση των κανόνων τους διεθνούς δικαίου και ισοδυναμεί με πειρατεία.

«Σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών κάνουμε όλες τις ενέργειες ώστε να απελευθερωθούν οι ναυτικοί και τα πλοία»

«Τους αφήνουν να κυκλοφορούν στο πλοίο - Είναι ήρεμοι»

Για τις συνθήκες κράτησης των Ελλήνων ναυτικών από τους τους Φρουρούς της Επανάστασης μίλησε ο πατέρας ενός από αυτούς, επικαλούμενος περιγραφές του γιου του.

Ο Μανόλης Δεδεάκης, αν και μόλις 28 ετών, κατάγεται από ναυτική οικογένεια και ταξιδεύει ήδη 6 χρόνια - «Eίναι ψύχραιμος και καλά στην υγεία του, όπως και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος - Να λυθεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό», εξηγεί ο πατέρας του, μιλώντας στο neakriti.gr.

Όπως εξηγεί ο πατέρας του, «η Ιρανική φρουρά που εγκαταστάθηκε στο πλοίο επέστρεψε τα κινητά τηλέφωνα στα μέλη του πληρώματος» και κατάφερε παρά τις δυσκολίες σύνδεσης να επικοινωνήσει ήδη με τη σύντροφό του. «Είναι ευδιάθετος. Όπως μας είπε στην αρχή όλα τα μέλη του πληρώματος ταρακουνήθηκαν λίγο. Ήταν σε αμηχανία, αλλά μετά ηρέμησαν. Οι Ιρανοί τούς συμπεριφέρονται πάρα πολύ καλά και μας έχουν διαβεβαιώσει ότι όλα θα πάνε καλά. Έχω μιλήσει και με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, από τον οποίο πήραμε επίσης θετικές επιβεβαιώσεις. Θέλω να πιστεύω πως το όλο ζήτημα θα έχει σύντομα αίσιο τέλος. Το πλοίο είναι αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι», αναφέρει ο πατέρας του Μανόλη Δεδεάκη.

Παράλληλα, στην τηλεφωνική επικοινωνία που ο γιος τον με τον ίδιο τον ενημέρωσε τους αφήνουν να κυκλοφορούν πάνω στο πλοίο και ότι δεν υπάρχει η πίεση που υπήρχε την πρώτη μέρα. Τώρα τα πράγματα είναι πιο χαλαρά και όπως μας ενημέρωσε τους συμπεριφέρονται πάρα πολύ σωστά. Έχει μείνει μέσα μια μονάδα ασφαλείας, δηλαδή περίπου δέκα άτομα, όχι παραπάνω. Ευελπιστούμε το συντομότερο δυνατό το πρόβλημα να έχει αποκατασταθεί και να επέλθει η ηρεμία και η κανονικότητα».

Διπλωματικός «πυρετός» για την απελευθέρωσή τους

Η επικοινωνία των πληρωμάτων των δύο τάνκερ με τις ιδιοκτήτριες εταιρείες φαίνεται πως έχουν πλέον αποκατασταθεί, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το «Πρώτο Θέμα».

Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε διπλωματικό «πυρετό» προκειμένου να απελευθερωθούν τα μέλη των πληρωμάτων, ενώ παραμένει η ασάφεια για το τι θα συμβεί, καθώς το Ιράν δεν αποκαλύπτει μέχρι στιγμής ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειες. Διπλωματικές αρχές, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα», ανέφεραν πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για πότε οι Ιρανοί θα αφήσουν τα πλοία να φύγουν και εάν θα κατασχέσουν το φορτίο τους, ως απάντηση των Ιρανών για το περιστατικό με το ρωσικό δεξαμενόπλοιο στην Κάρυστο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άπαντες βλέπουν ότι έρχεται ύφεση

Οπτική Γωνία / Άπαντες βλέπουν ότι έρχεται ύφεση

Σήμερα: Το πλοίο των ανόητων • • • επάνοδος μιας εξοστρακισμένης λέξης • • • μια συνετή πολιτικός • • • άπαντες βλέπουν ότι έρχεται ύφεση • • • η Τουρκία πρέπει να δικαστεί για γενοκτονία των Γεζίντι • • • θάνατος δια λιθοβολισμού για ομοφυλοφιλία
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ