Καταδικάστηκε σε φυλάκιση επειδή διαμαρτυρήθηκε πως η φωνή του μουεζίνη «ακούγονταν πολύ δυνατά»

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση επειδή διαμαρτυρήθηκε πως η φωνή του μουεζίνη «ακούγονταν πολύ δυνατά» Facebook Twitter
0

H Μεϊλιάνα, μια 44χρονη βουδίστρια κινέζικης καταγωγής στην Σουμάτρα της Ινδονησίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση επειδή διαμαρτυρήθηκε πως οι φωνές του μουεζίνη που καλούσε σε προσευχή στο τέμενος της γειτονιάς της, «ακούγονταν πολύ δυνατά»

Η γυναίκα καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση. Την απόφαση, που βασίζεται στους νόμους περί βλασφημίας που ισχύουν στην Ινδονησία, καταδίκασαν οι μεγαλύτερες μουσουλμανικές οργανώσεις της χώρας.

«Δεν βλέπω πως το να πει κανείς  πως η φωνή που καλεί σε προσευχή είναι πολύ δυνατή, είναι έκφραση έχθρας ή μίσους προς μια άλλη ομάδα ή θρησκεία» λέει ο Ρομπικίν Εμχάς, επικεφαλής του νομικού τμήματος της οργάνωσης Nahdlatul Ulama. 

Κάλεσε επίσης της αρχές της Ινδονησίας να μη χρησιμοποιούν τους νόμους περί βλασφημίας ως «εργαλείο για να καταπιέζουν την ελευθερία της έκφρασής» και είπε επίσης πως οι μουσουλμάνοι της Ινδονησίας πρέπει να δούνε την άποψη του σαν «εποικοδομητική κριτική». 

Οι επικριτές αναφέρουν συχνά πως ο συγκεκριμένος νόμος στην Ινδονησία χρησιμοποιείται για δικαστικές επιθέσεις σε μειονότητες. Το τοπικό παράρτημα της Διεθνούς Αμνηστίας χαρακτήρισε την απόφαση «γελοία». 

Οι διαμαρτυρίες της Μεϊλιάνα, τον Ιούλιο του 2016, προκάλεσαν αντικινεζικές διαδηλώσεις στις οποίες πολλοί βουδιστικοί ναοί κάηκαν και καταστράφηκαν από τους μουσουλμάνους.

Όσοι επικρίνουν την ποινή στη γυναίκα σχολιάζουν πως αυτοί που προσπάθησαν να καταστρέψουν τους ναούς καταδικάστηκαν μόνο σε λίγους μήνες φυλάκισης, ενώ πολλοί αφέθηκαν ελεύθεροι. Σε αυτό συνέβαλλαν και πιέσεις κορυφαίων μουσουλμανικών προσωπικοτήτων της χώρας προς την αστυνομία.

Η Ινδονησία είναι η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο στην οποία οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία. 

Ο δικηγόρος της γυναίκας είπε πως θα γίνει έφεση προκειμένου να μειωθεί ή να ακυρωθεί η ποινή της. 

Με πληροφορίες από Guardian 

  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Ολλανδικές και γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που τεκμηριώνουν την ευρεία χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων από τις ρωσικές δυνάμεις 
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

Διεθνή / «Fight! Fight! Fight!»: Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

O Τραμπ αποκάλυψε πως ο πρόεδρος του UFC, Ντάνα Γουάιτ, θα αναλάβει τη διοργάνωση, η οποία θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον ίδιο, «αγώνα τίτλου» μπροστά σε κοινό 20.000 με 25.000 θεατών
LIFO NEWSROOM