Κάρι Φουκουνάγκα: Ηθοποιοί κατηγορούν τον σκηνοθέτη για παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά στα γυρίσματα

Ο Κάρι Φουκουνάγκα κατηγορείται για παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά σε γυρίσματα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

O σκηνοθέτης του No Time To Die, Κάρι Φουκουνάγκα, κατηγορείται από γυναίκες ηθοποιούς για απρεπή συμπεριφορά σε εργασιακό χώρο και «κατάχρηση εξουσίας» στα γυρίσματα.

Σε μία καταγγελία που δημοσίευσε το περιοδικό Rolling Stone, ανώνυμες πηγές από την παραγωγή της σειράς της Apple TV+ «Masters Of The Air» ισχυρίζονται ότι ο σκηνοθέτης έκανε «απόλυτη, ξεκάθαρη κατάχρηση εξουσίας» σε νεαρές γυναίκες.

Οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται ακόμα ότι ο σκηνοθέτης χρησιμοποίησε το σετ ως ευκαιρία να επιδιώξει σεξουαλικές σχέσεις με γυναίκες του καστ και μέλη του συνεργείου.

Ο Φουκουνάγκα αρνείται τις κατηγορίες εναντίον του, με τον δικηγόρο του Μάικλ Πλόνσκερ να εκδίδει μια δήλωση που αναφέρει πως «Δεν υπάρχει τίποτα κακόβουλο στο να επιδιώκουμε φιλίες ή συναινετικές ρομαντικές σχέσεις με γυναίκες».

Πρόσθεσε ότι «κανένα άτομο δεν του εξέφρασε ποτέ – ούτε μια φορά – τέτοια συναισθήματα» και «δημιουργεί ένα εργασιακό περιβάλλον δημιουργικό, συνεργατικό και φιλόξενο για όλους».

Μέσα στον Μάιο, η 23χρονη ηθοποιός Ρέιτσελ Βίνμπεργκ δημοσίευσε στα social media σειρά φωτογραφιών με τον Φουκουνάγκα, τον οποίο γνώρισε όταν ήταν 18 ετών. Στις αναρτήσεις της, ισχυρίστηκε ότι ο Φουκουνάγκα παρενοχλεί και «τραυματίζει» τις γυναίκες.

«Πέρασα χρόνια όπου τον φοβόμουν», έγραψε η Βίνμπεργκ σε Instagram Stories. «Ο άνθρωπος παρενοχλεί και έχει αυτή τη συμπεριφορά εδώ και χρόνια. Προσοχή, γυναίκες».

Σε απάντηση στους ισχυρισμούς της, ο συνήγορος του Φουκουνάγκα δήλωσε ότι ο πελάτης του «είχε μια πολύ σύντομη και συναινετική σχέση με την Βίνμπεργκ, που έληξε. Η κυρία Βίνμπεργκ σαφώς δεν είναι ευχαριστημένη με τον κ. Φουκουνάγκα, αλλά όπως όλοι γνωρίζουν, οι σχέσεις διαρκώς τελειώνουν και πολλές φορές ένα άτομο (ή και τα δύο) είναι δυστυχισμένο». Ο δκηνοθέτης αρνείται επίσης τις κατηγορίες περί παρενόχλησης.

Μετά τη δημοσίευση της Βίνμπεργκ, όμως, οι δίδυμες αδερφές και ηθοποιοί Κάιλιν και Χάνα Λότς μοιράστηκαν μια ανάρτηση στο blog τους, υποστηρίζοντας ότι ο σκηνοθέτης είχε σχέση και με τις δύο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς «Maniac» του Netflix.

«Δεν μας βίασε, δεν μας απέλυσε από μια δουλειά και δεν μας έβαλε να κάνουμε οτιδήποτε σωματικό παρά τη θέλησή μας», αναφέρει η ανάρτηση. «Λοιπόν, γιατί είναι τόσο άσχημο όμως, τώρα να βλέπουμε αυτόν τον άντρα, αυτόν από τον οποίο απομακρυνθήκαμε πρόθυμα, να προβάλλεται ως αξιότιμος δημιουργός που έφερε μια τόσο αναγκαία «φεμινιστική ανατροπή» σε ένα εμβληματικό κινηματογραφικό franchise;»

»Είμαστε σε θέση να ηγούμαστε της ζωής μας. Φλερτάραμε κι εμείς μαζί του. Τον καλωσορίσαμε στο σπίτι της οικογένειάς μας, και όταν αυτό έγινε υπερβολικό, φύγαμε από ξεκλείδωτες πόρτες. Ήταν δικό μας λάθος; Ή μήπως αρκεί η επιρροή ενός ισχυρού άνδρα, πολύ μεγαλύτερου σε ηλικία και υποτίθεται σοφότερου, για να αφαιρέσουμε τουλάχιστον ένα μέρος της ευθύνης από τους ώμους μας;».

Μέσω του δικηγόρου του, ο Φουκουνάγκα διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι είχε ζητήσει από τις δύο αδερφές να συμμετάσχουν σε τρίο, όπως υπονοεί η ανάρτησή τους.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η ηθοποιός Ρίντεν Γκριρ ισχυρίστηκε ότι απολύθηκε από την σειρά «True Detective» όταν αρνήθηκε να γυρίσει μια γυμνή σκηνή που δεν ήταν στο συμβόλαιό της. Είχε κληθεί να υποδυθεί μία εξωτική χορεύτρια.

Αναπολώντας την εποχή που χρειάστηκε να συναναστραφεί με τον Φουκουνάγκα, η Γκριρ πρόσθεσε πως «Προσπαθούσε διαφορετικά πράγματα για να με πείσει ότι δεν είναι κάτι σπουδαίο»

»Σκεφτόμουν: «Λοιπόν, αν είναι τόσο ασήμαντο, γιατί επιμένει τόσο ώστε να πρέπει να το κάνω αυτό; (Αυτό) Γινόταν ξανά και ξανά και δεν σταματούσε».

Με πληροφορίες του Rolling Stones/NME

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM