Κάννες: Χωρίς καραντίνα οι πλήρως εμβολιασμένοι επισκέπτες από Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ

Κάννες: Χωρίς καραντίνα οι επισκέπτες από Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ αν έχουν εμβολιαστεί πλήρως Facebook Twitter
EPA
0

Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να επιτρέψει στους πλήρως εμβολιασμένους επισκέπτες από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, να μπουν στη χώρα χωρίς αυτοαπομόνωση, δίνοντας άλλη πνοή στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών που ξεκινά στις 6 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τους Times ωστόσο, ακόμα και αν οι ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ έχουν εμβολιαστεί πλήρως, θα πρέπει να επιδείξουν στις γαλλικές αρχές αρνητικό τεστ PCR κατά την άφιξη.

Οι επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου που δεν έχουν εμβολιαστεί, εν τω μεταξύ, θα πρέπει να μπουν σε 7ήμερη καραντίνα κατά την άφιξή τους στη Γαλλία και θα πρέπει να συμπληρώσουν ένα πιστοποιητικό που να δηλώνει έναν επιτακτικό λόγο για την επίσκεψή τους, εκτός από ένα αρνητικό τεστ PCR.

Τα νέα μέτρα της γαλλικής κυβέρνησης θα τεθούν σε ισχύ στις 9 Ιουνίου, όταν η χώρα θα κυκλοφορήσει επίσημα το ευρωπαϊκό υγειονομικό διαβατήριο.

Η Γαλλία θα χαλαρώσει επίσης ορισμένους περιορισμούς στις 9 Ιουνίου, με την απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά από τις 11 το βράδυ αντί στις 9, που ισχύει τώρα. Παράλληλα, αναμένεται να ανακοινώσει την αύξηση της πληρότητας εντός πολιτιστικών χώρων από 35% σε 65%.

Υπενθυμίζεται ότι το κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών ξεκινά στις 6 Ιουλίου και οι Βρετανοί αντιπροσωπεύουν την τρίτη μεγαλύτερη ομάδα επισκεπτών της βιομηχανίας, μετά τους Γάλλους και τους Αμερικανούς.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής των Καννών Pierre Lescure δήλωσε την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του φεστιβάλ ότι η γαλλική κυβέρνηση θα παρουσιάσει μερικές νέες οδηγίες για διεθνείς ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων των επισκεπτών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπάρχει ακόμη κάποια αβεβαιότητα, ωστόσο, για τους ταξιδιώτες που δεν θα έχουν κάνει το δεύτερο εμβόλιο εγκαίρως και θα πρέπει να έχουν έναν πολύ σημαντικό λόγο για το ταξίδι τους στη Γαλλία.

Το φεστιβάλ συζητά ακόμη με τις γαλλικές αρχές τη δυνατότητα να παράσχει στους διαπιστευμένους επισκέπτες άδεια για να ταξιδέψουν στη Γαλλία.

Με πληροφορίες του Variety/Hollywood Reporter

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ