Κάνιε Γουέστ: Αυστραλιανές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητούν να μην του επιτραπεί η είσοδος στη χώρα

Κάνιε Γουέστ: Αυστραλιανές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητούν να μην του επιτραπεί η είσοδος στη χώρα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο Κάνιε Γουέστ ετοιμάζει ταξίδι στην Αυστραλία, με την Μπιάνκα Σενσόρι, τη γυναίκα που λέγεται ότι παντρεύτηκε πριν από λίγο καιρό.

Αυστραλιανά Μέσα αναφέρουν ότι ο Κάνιε Γουέστ θα πάει στην  Αυστραλία για να γνωρίσει την οικογένειά της.

Ωστόσο ο Dvir Abramovich, επικεφαλής του οργανισμού Εβραίων της Αυστραλίας, της Επιτροπής κατά της Συκοφαντικής Δυσφήμισης, καλεί τις αρχές να του αρνηθούν την έκδοση βίζας μετά τα αντισημιτικά σχόλια που έχει κάνει κατά καιρούς.

Σύμφωνα με δήλωση που έγινε στο NME, o Abramovich και η αρμόδια επιτροπή καλεί το υπουργείο Μετανάστευσης να ασκήσουν την δύναμή που έχει και να του αρνηθούν την είσοδο στη χώρα.

Σύμφωνα με το άρθρο 51 του νόμου περί μετανάστευσης στη χώρα, η βίζα ενός επισκέπτη μπορεί να απορριφθεί ή να ακυρωθεί υπό τους όρους αυτού που ονομάζεται «έλεγχος χαρακτήρα». Μεταξύ των κριτηρίων για να περάσει κάποιος αυτόν τον έλεγχο είναι και αν το παρελθόν και παρόν του επισκέπτη συνάδει με τους όρους του καλού ή κακού χαρακτήρα που ορίζει ο νόμος.

Τα αντισημιτικά σχόλια του Γουέστ, σύμφωνα με την επιτροπή θα μπορούσαν να αποτελέσουν κριτήριο για το απορριφθεί από το τεστ αυτό.

Ειδικότερα, επισημαίνουν ανάρτησή του τον Οκτώβριο για θανάτους Εβραίων. Το tweet του οδήγησε σε προσωρινό αποκλεισμό του από την πλατφόρμα.

Ο οργανισμός αναφέρεται και σε συνεντεύξεις του ράπερ μεταξύ αυτών και σε εκείνη που έδωσε στον Alex Jones και στην εκπομπή του InfoWars όπου εξήρε τον Αδόλφο Χίτλερ.

Μετά την συνέντευξη αυτή ο Γουέστ έκανε μία ανάρτηση στο Twitter με την σβάστικα μέσα στο αστέρι του Δαυίδ.

Τότε το Twitter ανέστειλε ξανά τον λογαριασμό του για παραβίαση των κανόνων κατά της υποκίνησης βίας.

Η ανακοίνωση για την μη έκδοση βίζας στον Κάνιε Γουέστ

«Η επίκληση σε βία και μίσος πρέπει να έχει συνέπειες, και η Αυστραλία δεν πρέπει να στρώσει το χαλί και να καλωσορίσει έναν υποκινητή μίσους που διασπείρει απειλές κατά της εβραϊκής κοινότητας και προσπαθεί να πουλήσει θεωρίες συνωμοσίας για την ισχύ των Εβραίων, την απληστία και τον έλεγχο,» είπε ο Abramovich.

«Ο Κάνιε είναι χυδαίος, αντισημιτικός, λάτρης των Ναζί και λάτρης του Χίτλερ που θαυμάζει ανοιχτά έναν κακό τύραννο που είναι υπεύθυνος για την εξόντωση έξι εκατομμυρίων Εβραίων, συμπεριλαμβανομένων 1,5 εκατομμυρίου παιδιών», συνέχισε.

«Αυτό το είδος ρητορικής είναι επικίνδυνο και έχει συνέπειες στον πραγματικό κόσμο, δεδομένου των περισσότερων από 30 εκατομμυρίων followers, που έχει αυτό το άτομο και που μπορεί να αρχίσουν να πιστεύουν στη δαιμονοποίηση της εβραϊκής κοινότητας και ότι πρέπει να δράσουν (εναντίον της).

»Το να επιτραπεί στον Κάνιε να εισέλθει την Αυστραλία θα έστελνε επίσης λάθος μήνυμα στο έθνος μας και θα παραβίαζε τις βασικές αρχές ανεκτικότητας, διαφορετικότητας και σεβασμού. Σε μία εποχή αυξανόμενου αντισημιτισμού στην Αυστραλία, η παρουσία του στη χώρα, που μεταστρέφει την αντι- εβραϊκή προπαγάνδα και υποκίνηση και η απεχθής ρητορική ενέχουν σημαντικό κίνδυνο για την εβραϊκή κοινότητα».

Τα σχόλια του Κάνιε Γουέστ οδήγησαν στην ακύρωση συμβολαίων με την Adidas ενώ μεταξύ άλλων τα καταστήματα της Gap απομάκρυναν τα προϊόντα που είχε δημιουργήσει ο Ye στο πλαίσιο συνεργασίας τους.

Με πληροφορίες του NME

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Νέοι και άνεργοι πληρώνουν για να προσποιούνται πως δουλεύουν

Διεθνή / Κίνα: Η νέα τάση θέλει τους άνεργους να πληρώνουν για να προσποιούνται πως δουλεύουν

«Λόγω της οικονομικής μετάβασης και της ασυμφωνίας μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας, οι νέοι χρειάζονται τέτοιους χώρους για να σκεφτούν τα επόμενα βήματά τους ή για να κάνουν διάφορες μικρές δουλειές ως μεταβατικό στάδιο»
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στην Τουρκία: Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης – Βίντεο από τη στιγμή των 6,1 Ρίχτερ

Διεθνή / Σεισμός στην Τουρκία: Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης – Βίντεο από τη στιγμή των 6,1 Ρίχτερ

Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν την ένταση της δόνησης και τον πανικό που ακολούθησε, καθώς μετασεισμοί – με ισχυρότερο στα 4,6 Ρίχτερ – συνεχίστηκαν για περίπου 20 λεπτά
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Στοχευμένο πλήγμα του Ισραήλ κατά δημοσιογράφων - 7 νεκροί, 5 μέλη του Αλ Τζαζίρα

Διεθνή / Γάζα: Στοχευμένο πλήγμα του Ισραήλ κατά δημοσιογράφων - 7 νεκροί, 5 μέλη του Αλ Τζαζίρα

Μεταξύ των θυμάτων στη Γάζα είναι ο ανταποκριτής του Αλ Τζαζίρα, Ανάς αλ Σαρίφ που βρισκόταν στη Γάζα από το ξέσπασμα του πολέμου το 2023 - Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι έπληξε «στοχοποιημένα» τον Αλ Σαρίφ, χαρακτηρίζοντάς τον «τρομοκράτη» που «παρίστανε τον δημοσιογράφο»
LIFO NEWSROOM
Κάλας: Καμία συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας χωρίς Ουκρανία και ΕΕ – Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ τη Δευτέρα

Διεθνή / Κάλας: Καμία συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας χωρίς Ουκρανία και ΕΕ – Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ τη Δευτέρα

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ προειδοποίησε πως μια διαπραγματευτική λύση δεν πρέπει να αφήσει περιθώρια για νέα επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, της διατλαντικής συμμαχίας ή της Ευρώπης
LIFO NEWSROOM
Τρία «ξωτικά» από τη Γερμανία ξεκίνησαν ποδηλατικό ταξίδι 3.000 χλμ. για να παραδώσουν γράμματα στον Άγιο Βασίλη

Διεθνή / Τρία «ξωτικά» από τη Γερμανία ξεκίνησαν ποδηλατικό ταξίδι 3.000 χλμ. για να παραδώσουν γράμματα στον Άγιο Βασίλη

Τρεις ταχυδρομικοί υπάλληλοι μεταφέρουν ευχές και λίστες δώρων από την πόλη Σαντ Νικολάους στη Γερμανία έως το Ροβανιέμι της Φινλανδίας, περνώντας από τρεις χώρες
LIFO NEWSROOM