Ο Καναδάς καλεί τους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια στην Ουκρανία λόγω της ρωσικής επιθετικότητας

Καναδάς: Η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια στην Ουκρανία λόγω της «ρωσικής επιθετικότητας» Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Η κυβέρνηση του Καναδά κάλεσε τους πολίτες της να αποφύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια στην Ουκρανία εξαιτίας της «συνεχιζόμενης ρωσικής επιθετικότητας και της στρατιωτικής ανάπτυξης εντός και γύρω από τη χώρα».

Η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Μέλανι Τζόλι θα επισκεφθεί το Κίεβο την ερχόμενη εβδομάδα για να επαναλάβει την στήριξη της χώρας της στην εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας και να ενισχύσει τις προσπάθειες αποφυγής επιθετικών ενεργειών από τη Ρωσία, ανακοίνωσε νωρίτερα η Οτάβα.

«Έχουμε αλλάξει το επίπεδο κινδύνου για την Ουκρανία για να αποφύγουμε τα μη απαραίτητα ταξίδια εξαιτίας της συνεχιζόμενης ρωσικής επιθετικότητας και της ανάπτυξης στρατευμάτων εντός και γύρω από τη χώρα», ανέφερε η καναδική κυβέρνηση σε ταξιδιωτική της οδηγία που εκδόθηκε αργά χθες Σάββατο.

Η Μόσχα έχει αναπτύξει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και οι ΗΠΑ εξέφρασαν την Παρασκευή φόβους ότι η Ρωσία αναζητεί ένα πρόσχημα για να εισβάλλει αν αποτύχει τον στόχο της η διπλωματία.

Ο Καναδάς, ο οποίος έχει έναν αρκετά μεγάλο και με πολιτική επιρροή πληθυσμό ουκρανικής καταγωγής, έχει υιοθετήσει σκληρή στάση απέναντι στη Μόσχα μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

Η Τζόλι θα συναντηθεί με τον ουκρανό πρωθυπουργό Ντένις Σμιγκάλ και θα ταξιδέψει στο δυτικό τμήμα της χώρας για να μιλήσει στους 200 καναδούς στρατιώτες που εδρεύουν εκεί από το 2015.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό είχε την Τρίτη επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον οποίο "τόνισε ότι πιθανή στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία θα έχει σοβαρές επιπτώσεις, ανάμεσά τους και συντονισμένες κυρώσεις", ανακοίνωσε το γραφείο του Τριντό. Ο Καναδάς έχει επιβάλει τιμωρητικά μέτρα εις βάρος περισσότερων από 440 προσώπων και οντοτήτων λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM