«Καμπάνα» 200 εκατ. ευρώ σε Amazon και Apple από την Ιταλία για αθέμιτο ανταγωνισμό

Apple Facebook Twitter
AP Photo/Matthias Schrader
0

Η ρυθμιστική αρχή της Ιταλίας επέβαλε πρόστιμο συνολικά άνω των 200 εκατ. ευρώ στην Apple και την Amazon για φερόμενη αθέμιτη σύμπραξη στην πώληση προϊόντων Apple και Beats κατά παράβαση των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έρευνα διαπίστωσε ότι οι διατάξεις μιας συμφωνίας του 2018 μεταξύ των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών προέβλεπε ότι μόνο επιλεγμένοι μεταπωλητές είχαν τη δυνατότητα να πωλούν προϊόντα Apple και Beats στο Amazon.it, δήλωσε την Τρίτη η Ιταλική Αρχή Ανταγωνισμού.

Η Αρχή επέβαλε στην Apple με πρόστιμο 134,5 εκατομμυρίων ευρώ (151,32 εκατομμύρια δολάρια) και στην Amazon 68,7 εκατομμύρια ευρώ (77,29 εκατομμύρια δολάρια). Τους διέταξε επίσης να τερματίσουν τους περιορισμούς και να δώσουν στους μεταπωλητές πρόσβαση με «τρόπο που δεν εισάγει διακρίσεις».

Τόσο η Apple όσο και η Amazon δήλωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση. «Το προτεινόμενο πρόστιμο είναι δυσανάλογο και αδικαιολόγητο», δήλωσε η Amazon. «Απορρίπτουμε την πρόταση της ICA ότι η Amazon επωφελείται αποκλείοντας τους πωλητές από το κατάστημά μας, καθώς το επιχειρηματικό μας μοντέλο βασίζεται στην επιτυχία τους».

Η Apple είπε ότι σέβεται την Ιταλική Αρχή Ανταγωνισμού «αλλά πιστεύουμε ότι δεν έχουμε κάνει τίποτα κακό».

Με πληροφορίες AP
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ